Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: vloer van vliering is niet gesloten aan de zijkanten.
Naam: Moni (datum: 31-05-2024 10:38)

Goedemorgen,
Ik vraag mij af of het gebruikelijk is dat de vloer van de vliering niet geheel dicht . is. Aan de zijkanten is zeker 1 meter breed over de gehele lengte open. Het betreft een huurwoning.
Ik heb dat nog nooit zo gezien, dus ik weet niet of dat normaal is. Ik vind het niet zo fijn.
Bedankt alvast voor uw antwoord.
Monika.
Reageer
Re: vloer van vliering is niet gesloten aan de zijkanten.
Naam:
pino (datum: 31-05-2024 12:44)

Is bij oude huizen vrij gebruikelijk
Maar dan zitten er meestal wel knieschotten in als de zolder voor meer dan alleen onderhoud van de cv ketel en dergelijkeRe: vloer van vliering is niet gesloten aan de zijkanten.
Naam:
Ron (datum: 02-06-2024 06:34)

Was heel gebuikelijk vroeger. Men bouwde best wel duurzaam. Men beplankte de delen alleen waar je zou kunnen staan lopen. Gebeurd eienlijk in de hedendaagse seriematige bouw nog steeds. achter de knieschotten wordt bijna nooit een dekvloer gesmeerd. Zo moet je hier ook mijns inziens zien.
Re: vloer van vliering is niet gesloten aan de zijkanten.
Naam:
Jack (datum: 03-06-2024 08:39)

Eens met eerdere reacties; dit was vroeger vrij gebruikelijk. Het komt tegenwoordig inderdaad ook voor dat smeervloer achter knieschot wordt weggelaten, maar dan zit er i.i.g. nog een (onafgewerkte) betonvloer. In het geval van een houten balklaag zit er mogelijk niet meer dan een plafondplaatje.

Als het 'n seriematige huurwoning betreft zou je eens kunnen informeren bij buren of het daar ook zo is, of bij de verhuurder of dit 'de originele' staat betreft. Het zou kunnen dat er ooit knieschotten hebben gezeten, maar dat een vorige huurder die om wat voor reden dan ook heeft weggehaald. In dat geval zou je kunnen vragen het in originele staat te laten herstellen.
Re: vloer van vliering is niet gesloten aan de zijkanten.
Naam:
Ron (datum: 03-06-2024 09:56)

hoe groot is de dakschuinte? u heeft het over een meter dat vrij is. Bij dakschuinte van 75graden zou je naast het beplankte gedeelte met je volle gewicht kunnen staan en dus door plafonplaatje zakken. bij een dakschuinte vn 30 graden moet je het wel heel gek doen wil je daar door zakken, de beschikbare hoogte zal dan ook ca 50 cm zijn.
Re: vloer van vliering is niet gesloten aan de zijkanten.
Naam:
pino (datum: 03-06-2024 15:15)

eigenlijk maakt dat niets uit.

Het is van belang of die vliering gebruiksruimte is.
Als het alleen bereikbaar is via een luikje
dan zal het ook niet verhuurd zijn als gebruiksruimte en waarschijnlijk zonder aanpassingen in de constructie ook niet zo te gebruiken

(ik ken ook vlieringen waar alleen een looppad is van 5 planken breed)Re: vloer van vliering is niet gesloten aan de zijkanten.
Naam:
John (datum: 07-06-2024 20:35)

In oudere huizen kom je dit regelmatig tegen. Op tekening staat vaak vliering en niet zolder. Bij altijd niet bedoeld als zolder(ruimte). De iele dragers die je ziet op de vliering zijn dus geen vloerbalken, dat zijn balkjes waar het plafond aan hangt van de verdieping eronder. Deze plafonddragers zijn niet bedoeld om er planken op te leggen en om er een vloer van te maken.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl