Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: brandklasse gevel
Naam: Jack (datum: 24-05-2024 12:44)

BBL art.4.69 lid 1: "Een vluchtroute is vanaf de uitgang van het subBC waarin de vluchtroute begint een 'extra beschermde vluchtroute', tenzij die uitgang grenst aan het aansluitend terrein."

In BBL art.4.71 vervalt dit als op een vluchtroute een tweede vluchtroute begint.

Vraag: wat is in het geval van een galerij-ontsluiting van woonfuncties de status van de vluchtroute over de galerij (niet-besloten) naar het trappenhuis (besloten)? Als ik genoemde artikelen lees, dan is het m.i. de status 'vluchtroute' en niet 'extra beschermde vluchtroute'. Dat zou betekenen dat v.w.b. de gevel grenzend aan de galerij brandklasse D volstaat m.b.t. het beperken van de ontwikkeling van brand en rook?

Is dit juist? Gevoelsmatig had ik t.p.v. een galerij een hogere brandklasse verwacht; ... of zie ik toch iets over het hoofd?
Reageer
Re: brandklasse gevel
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 27-05-2024 10:35)

Wanneer je op die galerij al twee kanten op kunt, vervalt de status inderdaad direct bij de voordeur.
Wanneer je pas later twee kanten op kunt, is de galerij nog EBVR en misschien zelfs onderdeel van een veiligheidsvluchtroute.

Daarnaast kun je je bij veel galerijen afvragen of de hele gevel niet te zien is als 'kozijn', en daarmee maximaal klasse D of 4 hoeft te hebben.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl