Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: vraag over gebruiksfuncties verschil Bbl en BENG
Naam: Ronald (datum: 23-02-2024 11:53)

Ik ben bezig met een Bbl toets van een bedrijfspand. Deels BENG plichtige ruimtes (kantoor), deels niet (opslag). Nu is er een gang die aangemerkt kan worden als 'hulpfunctie' volgens de NTA 8800 en die ik vanwege de ligging (grenst voor 90% aan opslag) NIET wil opnemen in de BENG. Het betreft een verkeersruimte als ruimtesoort. Tot zover geen issues. Maar ik zit wel een beetje met de gebruiksfunctie van dergelijke hulpfuncties... Want in de Bbl is hulpfunctie geen gebruiksfunctie... In de NTA 8800 wordt hulpfunctie wel als specifieke gebruiksfunctie genoemd, dus 1 gebruiksfunctie meer dan in de Bbl? Of zou ik deze gang dan 'gemeenschappelijke ruimte' moeten noemen?
Reageer
Re: vraag over gebruiksfuncties verschil Bbl en BENG
Naam:
Jack (datum: 26-02-2024 10:20)

Ik ken(de) de term 'hulpfunctie' nog niet, maar deze is misschien vergelijkbaar met de term 'nevenfunctie' uit het Bouwbesluit?

Als je die gang niet wilt opnemen in je BENG berekening, dan moet je daar qua positie thermische schil e.d. wellicht ook rekening mee houden?


Re: vraag over gebruiksfuncties verschil Bbl en BENG
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 27-02-2024 15:35)

een verkeersruimte heeft geen gebruiksfunctie op zich, maar staat ten dienste aan de functies die erop zijn aangewezen.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl