Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: extra beschermde vluchtroute (EBV)
Naam: Robert (datum: 04-01-2024 11:35)

Een trappenhuis met de status EBV. Op begane grond kan via het BC van het kantoor of via BC van de industrie naar het aansluitende terrein worden gevlucht. Mag dit of moet de vluchtroute van de EBV direct uitkomen op het aansluitende terrein? Zo, ja welk artikel zegt dit.
Reageer
Re: extra beschermde vluchtroute (EBV)
Naam:
Roy (datum: 04-01-2024 23:10)

Dat ligt aan de rede waarom het trappenhuis als een EBV is aangemerkt. Wanneer er twee vluchtroutes aanwezig zijn (in twee richtingen) welke op de begane grond nog steeds afgescheiden zijn, waardoor het trappenhuis als EBV is aangemerkt i.v.m. het hoogteverschil (>8m), hoeft de EBV op de begane grond (buiten het trappenhuis) niet doorgezet te worden.
Re: extra beschermde vluchtroute (EBV)
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 05-01-2024 11:19)

Als ik je linkedin bekijk zou je de vraag 'waar staat dat' zelf moeten kunnen beantwoorden.... :)

Maar wat Roy zegt hierboven, het is belangrijk het 'waarom' van de EBV te weten. Als je twee onafhankelijke vluchtroutes hebt, is er al snel geen noodzaak meer voor EBV's.

Het kan ook nog zo zijn dat je wel begint als EBV, maar dat je verderop op de vluchtweg twee richtingen op kunt. Ook dan moet je weer bekijken of je een statusverlaging krijgt, en wanneer.

Lastig regeltje om toe te passen, en vaak zetten aanvragers ook maar EBV op tekening, ook al is het niet nodig, om maar niet teveel vragen te krijgen.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl