Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Schutting
Naam: Jeroen (datum: 26-05-2023 21:13)

Onze buren zijn de tuin gaan doen. Opnieuw bestraten en een veranda met schuur achterin de tuin.
Nu is de bestaande situatie dat ze een uitbouw hebben aan het huis. De schutting is tegen de dubbele buitenmuur van de aanbouw geplaatst. Nu zeggen ze dat de schutting eigendom van hun is en dat ze dan mogen weten wat ze ermee doen. Het laatste deel van de schutting is al vervangen door de veranda, zodat wij tegen de zijkant van hun veranda aankijken.
Als ik naar de uitbouw kijk, is het volgens mij zo dat de buitenste muur op onze grond staat (door de stenen tussen de kozijnen boven te vergelijken met het aantal stenen beneden).
Nu willen ze de schutting ook gaan vervangen.
Wie staat er nu in zijn recht?

Bijlage: IMG_3474.jpeg Reageer
Re: Schutting
Naam:
a (datum: 27-05-2023 08:48)

Het lijkt er op dat de schutting op de erfgrens staat. Buitenspouwblad op grond van de buren komt vaker voor in goed overleg. Positie schutting suggereert dat de schutting van beide is, maar het kan zijn dat uw buren de schutting in het verleden wel hebben betaald. Ik zou zelf graag de exacte grens willen weten. Er zijn bedrijven die dat voor een paar 100 euro uitmeten. U zou dan de kosten van de schutting kunnen delen en op de juiste positie laten terugzetten. Als uw buren alles zelf willen bepalen dan kan de schutting worden teruggeplaatst op hun grond.
Re: Schutting
Naam:
Jeroen (datum: 27-05-2023 09:28)

Bedankt voor uw reactie. Dat idee had ik ook al. De schutting stond er ook al toen de buren het huis kochten. Toch zijn ze van mening dat het hun schutting is en ze ermee mogen doen wat ze willen. Daar zijn wij het niet mee eens omdat wij op dit moment geen kosten willen maken aan de schutting. Ook heb ik geen behoefte om er een paar honderd euro in te stoppen om de erfgrens te laten bepalen. Staan ze in hun recht als ze alleen de schutting aan hun kant bekleden en die van ons onafgewerkt laten?
Re: Schutting
Naam:
a (datum: 27-05-2023 21:34)

Ze mogen doen op hun grond wat ze willen. Dus ook een minder mooie schutting plaatsen.
Re: Schutting
Naam:
Alfred (datum: 27-05-2023 21:38)

Logischerwijs is dit een mandelige schutting. Ik neem aan door de vorige bewoners gezamenlijk geplaatst (en samen betaald). Bij de plaatsing is samen de erfgrens bepaald.

Dus moeten ze in overleg met jou. Zo te zien is deze nog niet aan vervanging toe, dus lijkt me niet onredelijk dat de buren bij vernieuwing van de tuin zorgen voor een nieuwe schutting. Probeer er samen uit te komen, anders schakel rechtsbijstand in.

Ps er hangt ook een bloembak aan, heb je hiervoor toestemming? Zou wel moeten indien dit geen mandelige schutting is…
Re: Schutting
Naam:
Jeroen (datum: 28-05-2023 12:51)

Bedankt voor het advies. Ik ga ermee aan de slag.
Re: Schutting
Naam:
Jeroen (datum: 29-05-2023 16:41)

Als de schutting op de erfgrens staat, hebben de buren dan het recht om hem af te zagen en een tuinhuisje/veranda te plaatsen op de plaats waar de schutting stond?
Re: Schutting
Naam:
Thomas (datum: 29-05-2023 18:29)Re: Schutting
Naam:
pino (datum: 30-05-2023 08:48)

Als je niet weet waar de erfgrens zit heeft een discussie opzetten weinig zin.
Als de buren hem betalen en weer op de zelfde plek terug zetten wat is je punt dan?

Re: Schutting
Naam:
Jack , van SenS (datum: 30-05-2023 12:30)

Eens met Pino; ik begrijp je vraag, maar wat is het probleem als de buren de schutting voor hun rekening willen vervangen op de huidige positie?

Je twijfelt mogelijk over de afwerking aan jou zijde? Als je daar invloed op wilt uitoefenen, dan lijkt het me redelijk dat je in de kosten bijdraagt ... maar dat wil je niet.
Re: Schutting
Naam:
ron (datum: 30-05-2023 13:20)

ik wil nog wel eens op funda kijken naar te koop zijnde woningen in de buurt en naar de kadastrale plattegrond. Wellicht valt daar uit op te maken of de muur van de uitbouw over de kadastrale grens staat? Ondanks dat dit geen enkele garantie biedt, kan dit jouw verhaal over mandelige schutting wellicht ondersteunen of juis niet. Ik zou in geval je zaken toch schriftelijk vermoedelijk gaat vastleggen in dien van toepassing het gebruik van uw grond stuiten. Voor je het weet is de situatie 20 jaar zo en verjaard.
Re: Schutting
Naam:
Jeroen (datum: 30-05-2023 21:19)

Jack, klopt wat je zegt. De buren willen de nieuwe schutting bekostigen. Maar het zou dan betekenen dat wij dan tegen een onafgewerkte (lees achterkant) van hun schutting aankijken. De bekleding aan onze zijde zal dan voor onze rekening zijn. Wat niet onredelijk klinkt. Maar waar het mij om gaat is dat ze ook een tuinhuisje op de plaats waar de schutting stond (het achterste gedeelte op de foto’s in mijn eerste bericht).
Het punt is eigenlijk dat ik ernstig twijfel of ze het recht hebben om dat zomaar te doen.
En op dit moment hebben wij geen behoefte om extra kosten te maken om de schutting aan onze kant te bekleden. Wij hebben nu andere prioriteiten wat dat aan gaat.
Re: Schutting
Naam:
pino (datum: 31-05-2023 09:55)

je hebt gelijk dat er overleg plaats moet vinden bij zoiets en plannen inderdaad niet altijd uitkomen.

Voor wat het waard is.
ik denk dat het wel mee zal vallen met lelijk en onafgewerkt als ik de rest zo bekijk.
Wat ze gemaakt hebben ziet er prima uit ook aan jouw kant.

Mischien kunnen jullie de oude schutting samen slopen dan bewaar je de delen je zoekt de beste uit en schroeft die er aan jouw kant weer tegen aan als je die mooier vind


Re: Schutting
Naam:
pino (datum: 31-05-2023 09:57)

je zou ook kunnen voorstellen dat ze alleen hun kant slopen eventueel een aantal nieuwe palen aanbrengen en dan een nieuwe afwerking.

van hun zijde zal er dan geen verschil zijn
Re: Schutting
Naam:
ron (datum: 31-05-2023 11:39)

ik zou toch nog enig onderzoek doen over mandeligheid. koopakte van uw woning wellicht met onderligger van kadaster nog eens opzoeken. uw buren zijn begrijp ik later komen wonen. Wellicht dat u het al meer dan 20 jaar als een mandelige schutting beschouwd en als zodanig gebruikt en daarmee zal uw het gebruik als zodanig door verjaring ook uw eigendom deels zijn. Niet voor niets hangt u uw bloemen aan de schutting.
Re: Schutting
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 31-05-2023 16:27)

@ron,

Of je kijkt op perceelloep.nl of vastgoedloep.nl, daar kun je de kadastrale kaarten ook vinden.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl