Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Extra deur naar berging
Naam: Maxime (datum: 23-05-2023 14:15)

Ik ben verhuist naar een appartementen complex. De berging van mijn appartement bevindt zich tegen mijn slaapkamer aan.
Om nu in de berging te komen moet ik via de voordeur de gemeenschappelijke hal in lopen en dan kan ik naar de berging.
Mag ik in deze wand een deur naar de slaapkamer maken? Er is geen dragende muur tussen de berging en de slaapkamer. Ik zou dan vanuit de berging zo de inloopkast in kunnen lopen en het lijkt me super praktisch om de berging op deze manier beter bereikbaar te maken.

Reageer
Re: Extra deur naar berging
Naam:
Maxime (datum: 23-05-2023 14:18)

Aanvulling: de berging is alleen voor mij en heeft nu een houten toegangsdeur met 2* slot. De stroom naar die berging loopt komt vanuit mijn meterkast en niet van de vve. Er is geen verwarming.
Re: Extra deur naar berging
Naam:
Thomas (datum: 23-05-2023 14:40)

Je hebt een vergunning nodig. Aandacht voor constructie en brandveiligheid (doorbreken brandcompartiment). Schakel een ter zake deskundige in.
Je bent daarnaast toestemming van de VvE nodig.
Re: Extra deur naar berging
Naam:
Maxime (datum: 23-05-2023 14:47)

Brandcompartiment…weer wat geleerd! Maar…wie zegt dat dit een wijziging in een brandcompartinent is? De wand ertussen is een MS wand met gipsplaat. Niet speciaal brandwerend.
Re: Extra deur naar berging
Naam:
Thomas (datum: 23-05-2023 14:52)

Zo zonder tekeningen niet te beoordelen; normaal is 1 woning 1 brandcompartiment. Daarom een deskundige inschakelen. Ook voor ventilatie, isolatie ( thermische schil) e.d..

Re: Extra deur naar berging
Naam:
Angelique (datum: 23-05-2023 14:54)

Als het een brandcompartiment is en er komt een deur dan zou hooguit de deur brandwerend uitgevoerd dienen te worden.
op die manier is er geen wijziging van compartimentslijnen alleen een andere invulling. Deur ipv wand.

Re: Extra deur naar berging
Naam:
Jack , van SenS (datum: 23-05-2023 15:58)

Het lijkt nu misschien ideaal zo'n tweede deur, maar realiseer je goed dat het zowel in de berging alsook in de slaapkamer gewoon ruimte kost, omdat je tpv die deur niets kunt plaatsen.

Je vermeldt dat tussen de woning en de berging een metalstud wand zit, maar dat neemt niet weg dat deze wand vanuit bepaalde eisen mbt brandwering, geluids- en thermische isolatie is ontworpen. Door een toegang naar je woning te maken, betrek je de berging bij je woning en dan is het maar zeer de vraag wat de kwaliteit is van de andere wanden van jouw berging tussen de daarop volgend aangrenzende ruimte(n)!! Bovendien betwijfel ik of je de deur van de gemeenschappelijke hal naar jouw berging kunt vergelijken met de kwaliteit van de woningtoegansdeur; want feitelijk ga je 'n tweede (woning)toegangsdeur maken. Daar gelden mogelijk andere / extra eisen voor.

Misschien zie ik (te) veel 'beren op de weg', maar zonder plattegrond en nadere info is dit een lastig te beantwoorden vraag. Bovendien, zoals reeds opgemerkt, zal de VvE hier ook mee moeten instemmen.
Re: Extra deur naar berging
Naam:
Maxime (datum: 24-05-2023 00:04)

Dank voor jullie reacties. Zitten goeie opmerkingen bij. En idd een deur betekend geen wandje waar een kast kan staan. Zowel in de slaapkamer als in de berging. Dat is meteen al zo’n 1m80 verlies aan potentiële wandkast-oppervlak.
Gedoe mbt brandveiligheid wil niemand. Over de isolatie maar in me niet zo’n zorgen, dat is snel te regelen met een extra wandje. Het slot op de deur is hetzelfde 2* als op de voordeur zit maar idd; het is een manier om de woning in te komen.
Ik moest er nog maar eens heel goed over na gaan denken. Het omlopen nu…en de risico’s.

Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl