Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Nieuwbouw
Naam: Yf (datum: 18-04-2023 13:24)

Wat is jullie ervaring met gevel isolatie systemen in combinatie met steenstrips? Denk hierbij aan eboard en gevelsysteem. Is het sneller? En zijn er problemen op lange termijn te verwachten? Adviseren jullie dergelijke systemen wel/niet?
Reageer
Re: Nieuwbouw
Naam:
Jack , van SenS (datum: 19-04-2023 13:29)

Ik heb hier (nog) geen ervaring mee.
Re: Nieuwbouw
Naam:
pino (datum: 19-04-2023 15:24)

voor een antwoordt waar je iets mee kan zal je toch minimaal het bouwwerk moeten omschrijven.

geregeld toegepast bij opstoppingen en dergelijke vanwege het gewicht.
geen lachten maar ook niet goedkoper of snellen dan metselen
Re: Nieuwbouw
Naam:
pino (datum: 19-04-2023 15:25)

lachten = klachten
Re: Nieuwbouw
Naam:
Yf (datum: 19-04-2023 22:19)

Het is voor een nieuw te bouwen huis. Blijkbaar kan je zoín gevelsysteem (isolatie) rechtstreeks tegen de binnenmuur vastmaken, er zitten richels in waartussen de steenstrips precies passen en vervolgens kan het gevoegd worden. Voordeel volgens het bedrijf zou oa zijn dat je veel manuren qua metselwerk kan besparen. Ik kan er niet zo heel veel ervaringen over vinden (zeker op lange termijn niet), vandaar mijn vraag..
Re: Nieuwbouw
Naam:
ron (datum: 20-04-2023 06:26)

Het verhaal dat je veel manuren bespaart, zou ik met korreltje zout nemen. Verkooppraatjes en zoals zo vaak: de verhalen zijn mooier dan de werkelijkheid.

in theorie kun je ruimte winnen dat zou je voordeel kunnen zijn, evenals een lichtere fundatie wat bij minder draagkrachtige grond wel eens bepalend kan zijn. de urenbesparing: wellicht als je wat meer ervaring mee hebt. Qua kosten streenstrips zijn ook niet goedkoop en je moet de strips nog steeds een voor een verwerken. en Hoe het zich op langere termijn verhoudt? Dat moet zich nog bewijzen.
Re: Nieuwbouw
Naam:
Leon (datum: 20-04-2023 08:54)

In het kader van industrieel bouwen kan het een leuke oplossing zijn, maar het begint al met het feit dat er vele varianten zijn. Gezaagde of minerale strips, verlijmd op beplating of rechtstreeks op isolatie. Zeker bij particuliere bouw zie ik geen enkele reden waarom je het toe zou willen passen. Voordelen zijn er amper, potentiŽle risico's te over. Bij mij om de hoek zijn ook van die mooie prefab huisjes gebouwd maar daar vallen de strips na 2 jaar alweer naar beneden.
Re: Nieuwbouw
Naam:
Leon (datum: 20-04-2023 09:00)

@Ron
In mijn optiek is het eigenlijk alleen een goed alternatief voor situaties waar je normaliter plaatmateriaal zou gebruiken, omdat traditioneel metselwerk niet handig is. Denk aan renovatie/gevelvernieuwing of hoogbouw (de vele geveldragers en werkomstandigheden maken traditioneel werk dan duur).
Re: Nieuwbouw
Naam:
pino (datum: 20-04-2023 12:53)

Voor 1 nieuw te bouwen huis zie ik geen voordeel.
Re: Nieuwbouw
Naam:
Leon (datum: 21-04-2023 09:58)

Ik ook niet (integendeel).
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl