Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Aerius-berekening
Naam: Anton (datum: 04-04-2023 16:03)

Indien de gemeente vraagt om een Aerius-berekening als indieningsvereiste voor een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen, is dat dan voor tijdens de bouw of heeft dat dan betrekking op het (gebruik van) het gebouw zelf, na oplevering?
Reageer
Re: Aerius-berekening
Naam:
Thomas (datum: 04-04-2023 19:15)

Is naast activiteit bouwen ook activiteit “handelen in strijd met het ruimtelijk plan” van toepassing?


Anders alleen tijdens de bouw; alleen eigenlijk is de provincie bevoegd gezag en begrijp niet waarom de gemeente dit eist. Staat ook niet in de indieningsvereisten van de Mor.
Re: Aerius-berekening
Naam:
Thomas (datum: 04-04-2023 19:17)

Vergunning voor het bouwen die is ‘verbruikt’ na oplevering/ accepteren door de gemeente van de gereedmelding. Dus bepaald niets over de gebruiksfase.
Re: Aerius-berekening
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 05-04-2023 11:30)

Tja, dat is de manier waarop we tegenwoordig met stikstof omgaan... Probleem is dat jij moet aantonen of je project zoveel impact heeft dat je een Wnb-melding/vergunning moet aanvragen als onderdeel ervan. Dat heeft samenloop met je activiteit 'bouwen', en moet dan ook worden opgenomen in je aanvraag omgevingsvergunning.

De Aerius calculator is een manier om die check te doen, dus zelfs al heb je geen impact, zul je alsnog die berekening moeten kunnen overleggen.

Het is ook geen 'indieningsvoorwaarde' in de normale zin van het woord, maar meer een check of je aanvraag de goede activiteiten bevat, en op die manier 'welvoeglijk' is. Zo niet, kunnen ze de aanvraag op die grond buiten behandeling laten.
Re: Aerius-berekening
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 05-04-2023 11:34)

Ik zou eens op de kaart kijken of je binnen 25 km van een Natura2000 gebied zit met je bouwplan. Buiten die afstand worden bronnen dacht ik niet meer meegewogen, en heeft het weinig zin te gaan rekenen.

Maar ik denk dat de gemeente die check ook al heeft gedaan voordat ze je de vraag stelden?
Re: Aerius-berekening
Naam:
Michiel Meinema , van bouwfyscia meinema (datum: 05-04-2023 11:36)

Wellicht dat er vanmiddag een streep door dit onverdedigbare beleid/rekenmodel wordt gezet.

Immers wordt biodiversiteit op meer manieren bedreigt als enkel NH3/NOx.
Re: Aerius-berekening
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 05-04-2023 11:37)

En (ook weer uit mijn hoofd) heeft het betrekking op het bouwproces (als tijdelijke belasting) zowel als het gebruik (als latere permanente belasting). Die laatste zal ook meer als ruimtelijk aspect worden meegewogen gok ik.

Het is wel erg specialistische materie, dus in plaats van op een algemeen forum zou ik het eens bij een gespecialiseerd bureau navragen.
Re: Aerius-berekening
Naam:
pino (datum: 05-04-2023 15:17)

als je om elk natura 2000 gebied een circel met een diameter van 50KM tekent denk ik niet dat er heel veel Nederland onbedekt zal blijven
Re: Aerius-berekening
Naam:
alfred (datum: 05-04-2023 19:44)

Daarom moet er voor elk bouwplan een Aerius berekening gedaan worden. Waaruit blijkt dat met oa elektrische vrachtauto’s geen toename is tijdens de bouw. En de provincie gaat echt niet controleren tijdens de bouw. Dus allemaal papieren werkelijkheid, kost een hoop tijd en geld. Natuur wordt niet beter van deze berekeningen, maar van feit dat veel bouwplannen überhaupt niet meer doorgaan om andere redenen…

(En Hugo maar roepen dat er 900.000 huizen gebouwd gaan worden 😃)
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl