Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Oorspronkelijk hoofdgebouw
Naam: Paul Hetsen, van Byta (datum: 25-03-2023 10:35)

Ik heb in 2021 een woning gekocht die in 1976 vergund en gebouwd is. Na de bouw (in 1976) is er niks aan de woning gewijzigd/bij gebouwd.

De woning is onder architectuur ontworpen en heeft een zadeldak met een platte aanbouw waarin de garage en bijkeuken/dierenverblijven gevestigd waren. (de woning is destijds gebouwd voor een dierenarts)

In 2021 heb ik heb een stuk bij de keuken aangebouwd en een veranda gemaakt.
Bij het kopen van de woning heb ik een vergunningscheck gedaan (bijbehorend bouwwerk bouwen), bij deze check ben ik er vanuit gegaan dat de complete woning die in 1976 vergund en gebouwd was (dus incl. garage en bijkeuken/dierenverblijf) tot het hoofdgebouw gerekend moet worden.
Ik ben daar vanuit gegaan omdat de therm "hoofdgebouw" n de bouw van de woning is ingevoerd.

Mijn vraag is:
* Kan iemand mij vertellen wanneer de therm Hoofdgebouw in het bouwbesluit is ingevoerd?
* Hoe moet je de bebouwing die vr het invoeren van de therm "hoofdgebouw" vergund en gebouwd is?

Dit is voor erg belangrijk dat ik aan kan tonen dat de volledige woning (dus incl plat aangebouwde garage en berging/dierenverblijven) tot het hoofdgebouw gerekend word, als dat niet kan ben ik over de m2 gegaan die ik aan zou mogen bouwen.

Reageer
Re: Oorspronkelijk hoofdgebouw
Naam:
pino (datum: 25-03-2023 12:56)

Het doet er niet zoveel toe wanneer bepaalde omschrijvingen zijn gedefinieerd.
de begrippen schuur/bijgebouw aanbouw etc. worden al erg lang gebruikt in ieder geval ver voordat er landelijke wetgeving was met betrekking tot bouwen

U heeft onder de huidige regelgeving een uitbreiding gerealiseerd en moet daarmee ook gewoon aan de huidige regelgeving voldoen

zoals u het beschrijft konden de oorspronkelijke garage en de dierenverblijven prima worden afgezonderd van de woning en zijn ze daarmee geen onderdeel van het Oorspronkelijke hoofdgebouw.

Dergelijk onderdelen horen daar alleen toe als ze inpandig in 1 volume zijn ondergebracht
zoals bijvoorbeeld bij een drive-in garageRe: Oorspronkelijk hoofdgebouw
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 26-03-2023 16:36)

1. de term komt niet uit het Bouwbesluit
2. het ligt aan de regelgeving waar je het over hebt, wat er verstaan wordt onder 'hoofdgebouw'. Bij vergunningsvrij bouwen (vanuit Wabo, Bor etc) is het het complete gebouw wat origineel is opgericht.
3. in de meeste bestemmingsplannen wordt de term 'hoofdgebouw' gebruikt om een architectonische eenheid aan te geven. Daar vallen bijgebouwen vaak niet onder.


Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl