Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Leiding in vloer gestort naar schacht
Naam: TP (datum: 17-02-2023 08:22)

Goedemorgen,

Wanneer een leiding, neem maar PVC als voorbeeld, vanuit een toilet de vloer in gaat en dan vervolgens vanuit de vloer de schacht in komt, is een brandwerende voorziening dan noodzakelijk en zoja hoe?

Ik hoor om mij heen altijd zeggen dat wanneer een leiding minimaal een meter is ingestort dat er dan niets hoeft te gebeuren, maar een buis van een meter die als schoorsteen werkt kan volgens mij nog steeds in no-time wegsmelten en ervoor zorgen dat de brand in de schacht komt. Ik kan ook nergens iets van een schrijven vinden waarin wordt onderbouwd dat het wel/niet hoeft, met uitzondering van de kennis dat elke scheiding altijd 100% intact moet zijn. Dat zou inhouden dat het verhaal niet klopt.

Daarna zou ik niet weten met welke oplossing ik een pvc buis alleen aan de bovenkant zou kunnen afdichten volgens attest.

Kent iemand een tekst waar dit vandaan komt?
Reageer
Er zijn nog geen reacties op deze vraag aanwezig.

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl