Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: breedte toegang tot douchehoek
Naam: evelien (datum: 08-02-2023 10:55)

Voor onze te vernieuwen badkamer hebben we een douchehoek, nu hebben we daar eenzijdig een wandje bedacht waardoor er nog een doorloop van 60 cm over blijft. Mag dit? Voor ons past dit, maar we willen niet iets maken waarvan later gezegd wordt dat het niet volgens voorschriften is waardoor dit waardeverminderd is bij een verkoop in de toekomst.

Reageer
Re: breedte toegang tot douchehoek
Naam:
pino (datum: 08-02-2023 11:49)

daar zijn geen voorschriften voor.

neemt niet weg dat het smal is en een onpraktische indeling ongeacht de voorschriften uiteraadt niet positief is voor de eventuele opbrengsten bij verkoop.
Re: breedte toegang tot douchehoek
Naam:
P. Gianni (datum: 08-02-2023 15:26)

Ik neem zelf meestal 70cm. als vrije doorgang voor een inloopdouche. Dat is ruim voldoende aangezien je er alleen zelf (meestal zonder kleding) doorheen hoeft. 65cm. Is ook prima, 60cm. is smal maar niet per se een probleem.

Bij twijfel: zet het eens uit en loop er doorheen.
Re: breedte toegang tot douchehoek
Naam:
Jack , van SenS (datum: 10-02-2023 09:25)

Standaard prefab sanitairwanden (zoals je vaak ziet bij toiletten/douches in bijv. zwembaden, sportscholen, gymzalen, campings, e.d.) hebben doorgaans 'n deurtje van slechts 60cm breed. Op zich is dit dus niet zo'n gekke maat.

Ik meen me te herinneren dat in Handboek Bouwbesluit bij gelijkwaardige oplossingen van toiletgroepen e.d. ook een breedte van 60cm als minimum wordt aangehouden.

Maar zoals reeds opgemerkt, als je twijfelt of het in jouw situatie voldoet zou je het even kunnen uitzetten/uitproberen (bijv. in een bestaand kozijn).
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl