Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Geluidswerende ondervloeren
Naam: Yvon (datum: 16-09-2022 06:25)

Hoi hoi,
Wij zijn bezig met de verbouwing van een jaren 30 boerderijtje met een houten verdiepingsvloer. Het is dus best wel gehorig van boven naar beneden en andersom.. gesprekken kan je letterlijk volgen. Het liefst zouden we meteen kiezen voor een goede ondervloer om de geluiden te verminderen maar we moeten ook erg rekening houden met ons budget. Ik heb laatst ergens een Redupak 9mm ondervloer (gratis) op kunnen halen voor alvast de de helft van de m2ís. Toen ik daar advies over ging inwinnen gaf de winkelier aan dat als je echt tegen geluid wil isoleren; die redupak 9mm ondervloer onvoldoende geschikt is. Ik kreeg het advies om naar fermacel te kijken en heb nu een offerte liggen van Fermacell Estrich Element 2E32 wol 1500X500X30mm met 10mm min.wol. Er zitten dus vrij grote verschillen in prijstechnisch gezien. Hebben jullie een advies voor mij of heeft iemand hier ervaring mee?
Ik hoop heel graag iets te horen!
Reageer
Re: Geluidswerende ondervloeren
Naam:
Leon (datum: 16-09-2022 08:23)

Om je maar even uit de droom te helpen: goede geluidwering is bijzonder lastig te realiseren, over het algemeen kom je daar niet uit zonder serieus gewicht toe te voegen. De ondervloer die je hebt is leuk als toevoeging op een vloer die al voldoende geluidwerend is, het enige voordeel dat je daar uithaalt is dat je loopgeluiden (van met name schoenen) op het laminaat wat beperkt (= contactgeluid). Tegen luchtgeluid (praten, muziek, de stofzuiger etc.) doet dit niks.
Re: Geluidswerende ondervloeren
Naam:
Jack , van SenS (datum: 16-09-2022 10:25)

Tja; jaren-30 boerderijtje ... dan is er 'werk aan de winkel'. Je zult prioriteiten moeten stellen aan waar je je budget aan wilt spenderen. In deze tijd zou die wat mij betreft vooral liggen bij thermisch isoleren van de buitenschil (vloer, gevels, puien, dak) en duurzame installaties.

Als je dan geen of onvoldoende budget over hebt voor vloerisolatie, stel het dan nog even uit. Een halve oplossing is geen oplossing en zonde van je investering.
Re: Geluidswerende ondervloeren
Naam:
A (datum: 16-09-2022 10:27)

Fermacell Estrich Element 2E32 helpt echt wel maar het is geen wondermiddel.
De combinatie van zo'n element met zware wol tussen de vloerbalken en (dubbele) gipsplaten op een (metal stud) rachelwerk onder de vloer is een optimale oplossing, maar kost dan ook wel wat.
Re: Geluidswerende ondervloeren
Naam:
Leon (datum: 19-09-2022 10:45)

Die Fermacell platen zijn inderdaad geen wondermiddel, maar het is al wel een heel ander kaliber dan die standaard groene platen die je bij de bouwmarkt of Ikea koopt.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl