Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: voorportaal lift
Naam: Jack, van SenS (datum: 31-08-2022 17:08)

In 2021 werd aangekondigd dat per 1-1-2022 extra bouwkundige eisen aan liften in nieuw te bouwen woongebouwen zouden gaan gelden: voorportaal lift.

Bij die aankondigingen werd steeds vermeld dat het tegelijk met de inwerkingtreding van de Omgevingswet zou ingaan. Klopt het dat die eisen mbt voorportaal lift nog niet van kracht zijn, omdat invoering Omgevingswet wederom is uitgesteld?

En klopt het ook dat er nog geen (nieuwe) datum voor invoering van die Omgevingswet is vastgesteld?
Reageer
Re: voorportaal lift
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 01-09-2022 09:59)

Klopt, die nieuwe regels staan in het BBL (de vervanger van het Bouwbesluit), en die gaat pas in werking wanneer de Omgevingswet ook ingaat.

Onze minister heeft naar eigen zeggen alles erop gezet om het per 1 januari 2023 in te laten gaan, maar veel mensen eromheen hebben het idee dat dat niet gaat lukken.

We gaan het zien.

Je kunt de geconsolideerde versie van het BBL vinden op internet, zeker de moeite waard om van tevoren eens door te kijken zodat je weet wat de wijzigingen zijn.
Re: voorportaal lift
Naam:
Jack , van SenS (datum: 01-09-2022 13:50)

Helder. Dank voor je reactie!
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl