Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: bouwen buiten bouwblok
Naam: Peter (datum: 04-08-2022 16:26)

Wij hebben een vrij groot perceel met een huis dat behoorlijk ver van de openbare weg is gelegen. In het bestemmingsplan is een bouwvlak aangegeven, dat ook ver van de weg ligt. Nu willen we toch graag een garage met een carport ervoor bouwen. De garage (het dichte gedeelte) zou ik binnen het bouwvlak kunnen laten vallen, en de carport (met 4 open zijden) voor het bouwvlak uit willen laten steken. Welke weg moet ik bewandelen richting gemeente ?
Reageer
Re: bouwen buiten bouwblok
Naam:
Thomas (datum: 05-08-2022 08:49)

Ik zou eerst met een deskundige of met de gemeente kijken naar de voorschriften. Bestemmingsplannen die ik ken, moet alleen het hoofdgebouw in het bouwblok. Bijgebouwen en overkappingen kunnen gebouwd worden in de woonbestemming, maar daar zitten dan wel weer regels aan verbonden. Soms bijvoorbeeld alleen achter het hoofdgebouw.

Verder kun je een conceptaanvraag doen, check even bij de gemeente wat hiervoor nodig is en wat de kosten zijn. Of direct een vergunning aanvragen. Maar je kunt ook gewoon even contact opnemen met de gemeente over de bouwmogelijkheden.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl