Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: zonnepanelen = gesloten dak?
Naam: DooBa (datum: 25-07-2022 22:57)

Ik wil naast mijn huis een fietsenberging maken. Het stuk grond waar dat op moet komen heeft de bestemming Tuin:

Artikel 14 Tuin
De voortuinen die bij de verschillende andere bestemmingen horen (zoals Wonen en Detailhandel) zijn bestemd tot Tuin. Binnen deze bestemming zijn alleen andere bouwwerken, geen overkappingen zijnde, toegestaan. Hierdoor zijn erfafscheidingen mogelijk binnen de bestemming. Verder is een ontheffingsbevoegdheid opgenomen om erkers in de voortuinen mogelijk te maken.

en

1.43 overkapping
een bouwwerk, geen gebouw zijnde, voorzien van een gesloten dak.

Wanneer is een gesloten een dak een gesloten dak? Als ik een pergola-achtige constructie maak met om en om een open strook afgewisseld met een strook zonnepanelen wat is dat dan?Reageer
Re: zonnepanelen = gesloten dak
Naam:
Jack , van SenS (datum: 26-07-2022 10:33)

Je wilt een fietsenberging (= gebouwtje) en stelt voor een pergola met om-en-om open en gesloten dak (PV-paneel) te maken omdat overkappingen niet zijn toegestaan.

Wens en voorstel liggen nog ver uit elkaar. Hoe moeten we dat zien; dat na verloop van tijd het dak steeds verder gesloten wordt en er misschien ook nog wanden omheen komen?

Misschien zijn er andere mogelijkheden (alsnog vrijstelling, of elders op het perceel)?
Re: zonnepanelen = gesloten dak
Naam:
Thomas (datum: 26-07-2022 12:52)

Eigenlijk wil je iets wat niet kan. Dit zijn gemeentespecifieke regels en gemeentelijk beleid. Daarom deze vraag voorleggen aan de gemeente, hoeveel zonnepanelen mag je plaatsen op een pergola.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl