Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: hellingbaan garage dicht bij woning
Naam: Ingrid (datum: 23-06-2022 07:08)

We hebben net de sleutel gekregen van onze nieuwe woning. Het betreft een hoekhuis met achtertuin. Aan de overkant bevinden zich ook buren met daar tussen in een garage met verschillende in/uitgangen. Vlak naast ons huis bevindt zich 1 van die in/uitgangen. Het is een uitgang met een hellingbaan. De baan is niet overkapt. Nu heb ik de vrees dat mensen via de hellingbaan mijn tuin inrijden. Nu is het met mooi weer en het late licht worden niet zo'n probleem maar wel als het winter is en snel donker wordt/bij gladheid enz. Vragen:1. Hoe kunnen we er voor zorgen dat auto's niet mijn tuin in komen rijden, welke veiligheidsmaatregelen kunnen we nemen? 2. Wie is er verantwoordelijk als mensen mijn tuin inrijden door een gladde hellingbaan of anderszins?

Bijlage: parkeergarage.JPG Reageer
Re: hellingbaan garage dicht bij woning
Naam:
Leon (datum: 23-06-2022 08:06)

Nou, je mag er redelijkerwijs vanuit gaan dat als die hellingbaan niet wordt overdekt, deze wegdekverwarming krijgt om bevriezing in de winter te voorkomen. Mocht er toch iemand je tuin inrijden, dan spreekt het volgens mij voor zich dat de betreffende bestuurder daar aansprakelijk voor is.
Re: hellingbaan garage dicht bij woning
Naam:
Michiel Meinema (datum: 23-06-2022 08:53)

Je zou in tuin een opstaande rand van stenen kunnen ingraven om in ieder geval licht personen auto's tegen te houden.
Maar in zijn algemeenheid mag je ervan uitgaan dat die mensen in bezit zijn van een rijbewijs en derhalve in staat zijn om em binnen de lijntjes te houden.
Ook is de gemiddelde bewoning berekend op dat het niet instort als er een voertuig op in rijdt, wat gelukkig een zeldzame gebeurtenis is in Nederland.
Re: hellingbaan garage dicht bij woning
Naam:
Thomas (datum: 23-06-2022 10:27)

ik zou me meer druk maken over het binnenschijnen van verlichting van auto's in huis. En hiertegen maatregelen nemen.
Re: hellingbaan garage dicht bij woning
Naam:
pino (datum: 23-06-2022 12:07)

---knip
Ook is de gemiddelde bewoning berekend op dat het niet instort als er een voertuig op in rijdt, wat gelukkig een zeldzame gebeurtenis is in Nederland.
---knip

Echt niet dat gebeurd alleen in uitzonderlijke situaties en dan wordt er 99 van de 100 keer gekozen voor een aparte aanrij beveiliging.
omdat de krachten al bij een lage snelheid groot zijn.
wel is het zo dat bij de meeste woningen is de voorgevel alleen zichzelf draagt
en het gebouw wel blijft staan als je deze er uit rijdt.

Een stukje houten vangrail met richtingspijlen langs de stoep lijkt me zo gek nog niet
als dit haaks op jouw gevels staat met allen 6 meter weg er tussen

Re: hellingbaan garage dicht bij woning
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 23-06-2022 12:52)

Dit is aan de overkant van de straat, toch? Hoe waarschijnlijk acht je het dat er een auto op je erf terecht gaat komen?

We kunnen ons wel overal druk om gaan maken, maar in de praktijk valt het allemaal erg mee. Ander zouden we in de steden wel meer kapotte gevels hebben.
Re: hellingbaan garage dicht bij woning
Naam:
Jack , van SenS (datum: 23-06-2022 16:55)

Misschien eerst eens nagaan hoe het terrein verder wordt afgewerkt; mogelijk zijn bepaalde voorzieningen in of langs de bestrating voorzien? Het is nu nog 'n bouwplaats, dus erg vroeg om al te kritisch te zijn.
Re: hellingbaan garage dicht bij woning
Naam:
Ron (datum: 24-06-2022 14:58)

Beste Ingrid,

De kans op een auto tegen de gevel is zeer klein, maar niet helemaal nihil. Hellingbaan verwarming is geen verplichting en zal daarom zeker niet in alle gevallen worden toegepast in tegenstelling tot de suggesties die hier gedaan worden.

Grote kans dat uw huis ook niet berekend is op de impact van een aanrijding, ofschoon de meeste woningen ingeval van een aanrijding dit wel dusdanig weerstaan dat het niet instort.

ik vind het juist wel goed dat u hierin kritsch bent. Aanpassingen nu zijn altijd goedkoper dan aanpassingen achteraf. u zou bij de bouwer en of wegbeheerder kunnen informeren over de verdere plannen zo die er zijn.

En als het voor u gemoedsrust beter is zou u een stuk vangrail op de erfscheiding kunnen neerzetten in welke vorm dan ook en wellicht passend bij het beeld van uw woning Andere mensen kunnen van alles vinden.

Het gaat erom waar u zelf prettig bij voelt.
Re: hellingbaan garage dicht bij woning
Naam:
Leon (datum: 24-06-2022 15:40)

Ik heb ook niet gezegd dat wegdekverwarming verplicht is, je kan er redelijkerwijs vanuit gaan dat het wel wordt aangebracht (indien er geen dak komt). Vanwege het simpele feit dat je anders een onbruikbare garage hebt en/of leuke claims kan verwachten als iemand onverhoopt toch met z'n auto van de hellingbaan af schaatst.
Re: hellingbaan garage dicht bij woning
Naam:
ron (datum: 25-06-2022 13:02)

leon, de onbruikbaarheid valt wel mee hooguit in 5 procent van de tijd zal men hem voorzichtig moeten gebruiken. afgelopen winter overigens 100 procent bruikbaar.

onlangs een gemeentelijk parkeergarage opgeleverd met hellingbaan ... zonder hellingbaanverwarming. middels waarschuwingsbord, en evt een strooibeurt denkt men afdoende maatregelen te hebben bij gladheid. overigens komen daar de auto's vanaf beneden en zal er minder snel derden benadeeld worden bij een glijpartij

Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl