Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Raam of buitendeur in een slaapkamer
Naam: Hans (datum: 12-06-2022 22:09)

Ons appartement is voorzien van een buitendeur die naar binnen opengaat. Het probleem is dat wij het s'nachts warm krijgen in bed . Dus je ligt er onderuit.
Maar wij kunnen geen raam open zetten alleen de deur.
Voorinbraak is dat erg gemakkelijk als wij de deur open zetten. Wij wonen op de beganegrond zonder boven appartementen. Is het verplicht om een raam die open kan, of een draai kanteldeur zodat wij frisse lucht binnen kunnen krijgen.

Reageer
Re: Raam of buitendeur in een slaapkamer
Naam:
pino (datum: 13-06-2022 08:30)

Een open raam is net zo goed heel makkelijk voor inbrekers.

volgens mij is een extra te openen raam niet verplicht.
Maar dat wil niet zeggen dat je niet kunt overleggen met de huisbaas of er een te openen raam gemaakt kan worden.
Re: Raam of buitendeur in een slaapkamer
Naam:
Jack , van SenS (datum: 13-06-2022 14:10)

Het Bouwbesluit vermeldt m.b.t. de spuivoorziening(en) van een verblijfsruimte (art.3.42,lid 2): "Ten minste een van die beweegbare constructieonderdelen is een beweegbaar raam".

Letterlijk voldoe je met alleen 'n deur dus niet. Echter, in de toelichting kun je vreemd genoeg lezen dat een schuifpui ook is toegestaan.

Ik heb me ooit 'ns laten vertellen dat vanuit het Bouwbesluit alleen de woning toegangsdeur als 'deur' beschouwd wordt. Dus 'n achterdeur, terras-/balkondeur e.d. niet.

Overigens; is de desbetreffende deur echt alleen 'n draaideur? Of ook vzv kiepstand?
Re: Raam of buitendeur in een slaapkamer
Naam:
Jack , van SenS (datum: 13-06-2022 14:12)

Is op dit forum eerder al uitgebreid aan de orde geweest (sept.2018). Gebruik zoekfunctie of zie link:
http://www.bouwhelp.nl/vraag/69886_spuiventilatie#comment69887

Eindigde toen met deze reactie van de Helpdesk Bouwbesluit:
"Het Bouwbesluit 2012 kent geen definitie van een raam, anders dan wat in het algemeen spraakgebruik als raam wordt gezien. Wat in het tweede lid van artikel 3.42 van het Bouwbesluit 2012 wordt bedoeld te bereiken, is dat in een verblijfsruimte, naast een deur, ten minste één te openen raam aanwezig moet zijn voor het kunnen afvoeren van sterk verontreinigde binnenlucht, die bij een huishoudelijke calamiteit kan optreden. Men spreekt van een raam, om tot uitdrukking te brengen dat het onwenselijk is om voor een spuivoorziening volledig op een voordeur te zijn aangewezen. Een voordeur houdt men namelijk, om insluiping te voorkomen, bij voorkeur dicht. Bij een balkon- of tuindeur is dat risico afhankelijk van de situatie voldoende beperkt. Het besluit verbiedt niet dat het raam in een deur is opgenomen. Dit raam mag ook een schuifpui zijn."
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl