Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: gecombineerde hemelwaterafvoer
Naam: frits waldekker (datum: 27-05-2022 08:55)

ik heb een aantal vragen en opmerkingen hierover gezien op dit forum maar toch: wie is onderhoudsplichtig als het om een verstopping in de regenpijp van de hwa gaat. Die pijp bevindt zich op het terrein van mijn buren (net buiten de erfgrens)
Reageer
Re: gecombineerde hemelwaterafvoer
Naam:
Alfred (datum: 27-05-2022 12:07)

Tenzij anders is overeengekomen (bijvoorbeeld in het koopcontract) de buren. Maar zou wel netjes zijn om de verantwoordelijkheid te delen. Immers beide buren hebben er belang bij.
Re: gecombineerde hemelwaterafvoer
Naam:
pino (datum: 27-05-2022 14:47)

maar gelijktijdig zijn zij ook niet verplicht het hemelwater van een belendend perceel af te voeren tenzij anders vermeld in het koopcontract.

wees gewoon reeel als je er gebruik van maakt is het logische dat je er voor betaald.

gecombineerde hemelwaterafvoer
Naam:
frits waldekker (datum: 31-05-2022 08:50)

zeker, in redelijkheid oplossen. maar het is goed te weten wat mijn plichten en rechten zijn.
gecombineerde hemelwaterafvoer
Naam:
frits waldekker (datum: 31-05-2022 08:55)

@ Pino: dit waren ooit huurwoningen en in deze staat heeft hij het gekocht met lusten en lasten dus ik vermoed dat de buurman weldegelijk verplicht is het hemelwater af te moeten laten voeren. Net zo min mag ik de zaak niet zomaar ontkoppelen waardoor hij in problemen zou raken. Maar zoals gezegd in redelijkheid oplossen.
Re: gecombineerde hemelwaterafvoer
Naam:
Leon (datum: 31-05-2022 09:22)

Heb zoiets weleens bij meester Frank Visser gezien. Het zijn inderdaad situaties die 'zo ontstaan' en feitelijk wettelijk niet helemaal kloppen. Zolang het goed gaat, gaat het goed. Ga je er juridisch in duiken, dan kom je vaak ook tot de conclusie dat je er iets aan moet doen. Dus ofwel je behandelt die hwa als gemeenschappelijk (en vergeet even op wiens grond deze precies staat), ofwel beiden maken hun eigen afvoer. Liefst nog met een tussenschot in de goot, dan ben je helemaal zelfstandig.

Mijn advies: steek het gewoon praktisch in en maak desnoods elkaars goot een keer schoon. Ik sta zelf twee keer per jaar op de ladder om de goot van het hele blok (4 woningen met 2 hwa's) leeg te halen. Simpelweg omdat één adres dat fysiek niet meer zelf kan, één adres staat liever niet meer op de ladder en de derde zit er tussenin dus die heeft gewoon mazzel. Kost mij slechts een uurtje per keer en het levert mij tevreden buren op en een goed werkende goot (en daar ging het in beginsel om). En vaak ook nog wel een kop koffie.
Re: gecombineerde hemelwaterafvoer
Naam:
P Kuin (datum: 28-06-2022 18:33)

Doe wat cognac in de koffie NA de werkzaamheden. Dat smeert het onderhoud.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl