Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: daglicht in slaapkamer.
Naam: GJ, van Burger (datum: 04-04-2022 14:44)

Wij hebben op de 2e verdieping (met schuin dak) van ons huurhuis 2 slaapkamers (slaapkamer 4 en slaapkamer 5.). Zoals dit ook staat op de plattegrondtekeningen en in de omschrijving van de woning. Nu willen wij van deze kamer (slaapkamer 5) de babykamer maken maar er zit geen enkel raam in deze kamer (3m x 2m). In de kamer zit enkel een dakdoorvoer met onderin die pijp een plafondrooster.
Dit heb ik bij de verhuurder voorgelegd en de plaatsing van een dakraam aangevraagd omdat dit vlgs mij zo staat voorgeschreven in het bouwbesluit (Afdeling 3.11. Daglicht - Bouwbesluit 2012), maar deze antwoord nu terug dat deze slaapkamer voldoet aan het bouwbesluit.........
Bouwjaar woning 2013
Rijtjeswoning.
Graag verneem ik wat hier nu voorgeschreven is en waarop ik de verhuurder kan wijzen.

Reageer
Re: daglicht in slaapkamer.
Naam:
Alfred (datum: 04-04-2022 14:56)

De ruimte voldoet niet als verblijfsruimte (slaapkamer). Naast daglicht is ook ventilatie van belang, en ook brandveiligheid.
Re: daglicht in slaapkamer.
Naam:
pino (datum: 04-04-2022 16:33)

Een verblijfsruimte dient over daglicht te beschikken.
Waarschijnlijk is die ruimte niet als slaapkamer aangevraagd of heeft er iemand zitten slapen bij de controle


Re: daglicht in slaapkamer.
Naam:
Leon (datum: 04-04-2022 16:36)

Of de verhuurder roept dingen die niet kloppen, al dan niet bewust (ook dat komt vaak genoeg voor). Sowieso de moeite waard om hier achteraan te gaan, want wel of geen verblijfsruimte kan ook wel eens gevolgen hebben voor de huurprijs.
Re: daglicht in slaapkamer.
Naam:
Jack , van SenS (datum: 06-04-2022 12:33)

Een slaapkamer = verblijfsruimte en ook bij bestaande bouw gelden (minimale) eisen met betrekking tot o.a. daglicht en ventilatie. Als deze ruimte daarover niet of onvoldoende beschikt, dan mag het conform Bouwbesluit niet als verblijfsruimte worden beschouwd ... en m.i. dus ook niet als zodanig worden verhuurd (en doorgerekend in de huurprijs).
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl