Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: In kijk badkamer door nieuwbouw
Naam: De Smet (datum: 12-03-2022 13:18)

Goededag ik heb een vraagje over een nieuwvte bouwen project. Wij wonen al jaren in een straat met aan de overkant bossages. Hier achter heeft tot 2021 een opelgarage gestaan. Er was dus een zekere mate van privacy De garage is verkocht en men wil nu 46 apartementen op deze plek neerzetten. 1 van de gebouwen komt op 12 meter afstand van ons huis. Dit heeft tot gevolg dat er rechtstreeks in onze badkamer gekeken kan worden. We hebben al bezwaar aangetekend, dit is maar 1 puntje maar wel het belangrijkste. Mijn vraag kunnen we er wel iets tegen doen?

Bijlage: Screenshot_20220312-130704_Acrobat for Samsung.jpg Reageer
Re: In kijk badkamer door nieuwbouw
Naam:
a (datum: 12-03-2022 13:35)

De afstand is ver genoeg om aan de regels te voldoen. Er bestaat wel zoiets als planschade als er een bestemmingsplan wijzigt. Als er echter eerst een garage was en nu woningen dan lijkt het erop dat u er juist op vooruit gaat. De kans op een schadevergoeding is dan klein.

Re: In kijk badkamer door nieuwbouw
Naam:
Alfred (datum: 12-03-2022 17:22)

Dat is de reden dat de meeste mensen luxaflex, plakfolie oid. in de badkamer hebben.
Ik zou me meer druk maken over de gebrekkige architectuur. Of ligt dit aan de gekozen plaatje. Komt mij wat armoedig overů
Re: In kijk badkamer door nieuwbouw
Naam:
pino (datum: 13-03-2022 10:50)

12 meter is nog een vrij grote afstand.
scherm dat raam gewoon af als het je stoort
Re: In kijk badkamer door nieuwbouw
Naam:
De Smet (datum: 13-03-2022 12:31)

Alfred dit is wat de project ontwikkelaar in zijn presentatie gebruikte dus ja armoedig
Re: In kijk badkamer door nieuwbouw
Naam:
De Smet (datum: 13-03-2022 12:36)

De garage stond achter bomen en het grootste deel van het jaar niet te zien. Dus we gaan er echt wel op achteruit.
Re: In kijk badkamer door nieuwbouw
Naam:
Thomas (datum: 13-03-2022 13:38)

Tegenwoordig krijg je alles verkochtů. Maar als je hier tegen aan moet kijken is wel minder.
Maar juridisch is de inkijk over 12 meter niet steekhoudend.
Re: In kijk badkamer door nieuwbouw
Naam:
De Smet (datum: 13-03-2022 14:22)

Ok de badkamer inkijk is dus niet het punt waar we een bezwaar mee winnen. Dan gaan we het proberen om het op de parkeerproblemen die zeker volgen te gooien.Iedereen bedankt voor de input.
Re: In kijk badkamer door nieuwbouw
Naam:
Tom (datum: 14-03-2022 14:42)

Dat krijg je in Terneuzen, geen (actieve) welstand aanwezig...

Parkeren daarentegen hoort normaal gesproken op eigen terrein opgelost te worden...
Als dat niet het geval is en niet goed onderbouwd is dat echt wel een aandachtspunt
Re: In kijk badkamer door nieuwbouw
Naam:
Joost (datum: 14-03-2022 16:17)

en dan vragen we ons af waarom het zo lang duurt voordat er gebouwd wordt....
Re: In kijk badkamer door nieuwbouw
Naam:
Alfred (datum: 14-03-2022 19:07)

Met de Omgevingswet en de vooraf-participatie gaat het dan allemaal sneller en beter ;)


Re: In kijk badkamer door nieuwbouw
Naam:
Jack , van SenS (datum: 15-03-2022 09:49)

Laten we eerlijk zijn: in beginsel wilt u niet dat er gebouwd wordt.

Toegegeven, het plaatje komt erg goedkoop over en getuigt niet van interessante architectuur. Maar mooi of lelijk en uitkijk/uitzicht zijn subjectieve argumenten.

Probeer argumenten te vinden die getoetst kunnen worden. Bijv. wat kan/mag volgens bestemmingsplan, wat zijn de gevolgen van zoveel extra woningen voor de wijk (verkeersdrukte, veiligheid, parkeren) of wat zou er in combinatie met dit project moeten gebeuren om de wijk leefbaarder te maken (bredere straten, meer groen, speeltuin, etc). Hoe denken de overige bewoners hier over? Probeer samen op te trekken, dan sta je sterker.
Re: In kijk badkamer door nieuwbouw
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 15-03-2022 16:27)

Sjonge jonge, wel allemaal een beetje NIMBY dit...

Het hebben van overburen is de bebouwde kom je 'standaard' situatie. Als je daar last van hebt, dan plak je zelf wat folie op de ruit, of hang je een luxaflexje op.

Het zou wat zijn, wanneer je hele woningbouwprojecten kunt stilleggen omdat je zelf wat inkijk ondervindt.

En over planschade: Daar zit een drempelwaarde op van 2% van de getaxeerde waarde van je woning. Ik kan me niet voorstellen dat je bezit er in waarde op achteruit gaat. Misschien gaat het er juist wel op vooruit, nu die oude garage daar weg is...
Re: In kijk badkamer door nieuwbouw
Naam:
Leon (datum: 15-03-2022 16:40)

Dit is de angst voor het onbekende denk ik, dat zie je bij elk bouwproject wel terug. Er is altijd wel iemand bang voor inkijk of schaduw, terwijl dat in de praktijk vaak erg meevalt. Of sterker nog, de situatie er juist op vooruit gaat. Het is denk ik niet aan ons om daar iets van te vinden, ik neem aan dat hier een bestemmingsplanprocedure aan gekoppeld is en dat daar een inloopavond o.i.d. voor gepland is. Gewoon je bezwaren/bedenkingen daar kenbaar maken, maar houd er inderdaad wel rekening mee dat inkijk in dit geval geen hout snijdt om een bouwplan tegen te houden of zelfs aan te passen. Mooi of lelijk ook niet.

Parkeren is wel een punt, dat moeten ze gewoon oplossen conform de geldende normen. (Wat overigens niet altijd hoeft te betekenen dat ze alles op eigen terrein op moeten lossen, als er nog 'overwaarde' zit in het bestaande openbaar parkeren dan kan het best zijn dat daar ook deels gebruik van gemaakt wordt. Dat is een rekensom die in samenspraak met (of door) de gemeente gemaakt wordt. Daar kan/mag je dus zeker iets van vinden.
Re: In kijk badkamer door nieuwbouw
Naam:
Leon (datum: 15-03-2022 16:42)

En om het maar wat te relativeren ten aanzien van uitzicht of schaduwwerking: als dat allemaal heilig zou zijn, of een verworven recht, dan had je eigen woning er nu ook niet gestaan ;)
Re: In kijk badkamer door nieuwbouw
Naam:
De Smet (datum: 16-03-2022 17:34)

J. Bolte, wij zijn niet tegen de bouw of overburen. Ja we kunnen vanalles voor het raam hangen,of folie plakken. Dat weten we ook wel. Maar overburen horen niet vanaf hun balkon in een badkamer van een ander te kunnen kijken. Men verplicht ons nu om 2 meter lange en een meter twintig hoge ramen te blinderen. Als ze er gewoon huizen hadden gebouwd zou niemand daar over gevallen zijn. Want dan hadden de badkamerramen ws op dezelfde hoogte gezeten en was er geen inkijk. De rest van de buurt heeft wel overburen, maar niemand kan bij elkaar in de badkamer kijken. Maar ik had al aangegeven dat dit maar 1 puntje was. Voor ons 1 van de belangrijkste maar er zijn nog veel meer punten waarom men op dit kleine stukje grond geen 46 apartementen wil. Door het woongenot van veel mensen die hier al langer wonen wordt een dikke streep getrokken om de appartementen zo te bouwen dat al het groen bij verdwijnt maar zij wel een mooi uitzicht krijgen op groen stroken
Re: In kijk badkamer door nieuwbouw
Naam:
Leon (datum: 17-03-2022 08:25)

Tja, die zorgen kun je kenbaar maken maar inkijk op 12 meter afstand gaat geen steekhoudend argument zijn. Ik zou dat persoonlijk dus niet het 'hoofdargument' maken, want die wordt zo onderuit gehaald.
Re: In kijk badkamer door nieuwbouw
Naam:
Jack , van SenS (datum: 17-03-2022 09:24)

@DeSmet; het is niet reŰel te denken dat bij nieuwbouw rekening moet worden gehouden met de positie van een badkamer in een woning die er al staat. Vergeet dat! Dan is 12m bovendien nog bijzonder ruim. Ten opzichte van een zijdelingse perceelsgrens zijn ramen op 4m afstand (elke woning 2m v.a. de perceelsgrens) volgens de wet namelijk ook toegestaan; en dan maakt het niet uit of het een badkamer is. Als je niet wilt dat iemand kan binnenkijken, dan hang je er zelf iets voor.
Re: In kijk badkamer door nieuwbouw
Naam:
pino (datum: 17-03-2022 19:39)

Men verplicht u helemaal tot niet niets
de keuze om het raam al dan niet te bedekken is geheel aan u.

Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl