Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: brandmeldinstallatie in stallingsrgarage
Naam: Jacques Claessen, van VVE de Neerlandia (datum: 21-10-2021 10:20)

In ons in aanbouw zijnde appartementencomplex zit een half verdiepte stallingsgarage met bergingen. Oppervlak parkeergedeelte ca. 900 m2 terwijl oppervlak van het gevormde brandcompartiment waarin het parkeergedeelte ligt 1056m2 bedraagt. In de parkeergarage mogen laadunits voor elektrische voertuigen worden aangebracht. Is hiervoor een brandmeldinstallatie met volledige bewaking vereist?
Reageer
Re: brandmeldinstallatie in stallingsrgarage
Naam:
Leon (datum: 21-10-2021 11:02)

Een brandcompartiment groter dan 1000 m2 is sowieso niet 'rechtstreeks' toegestaan, hier zal dan een gelijkwaardige oplossing aan hangen met mogelijk aanvullende voorwaarden. Een brandmeldinstallatie is verplicht bij een parkeergarage van 1000 m2 of meer. Je geeft aan dat er gebouwd wordt, dat betekent volgens mij ook dat er een bouwvergunning moet zijn. En daarmee is dus ook al vastgelegd of die installatie er wel of niet moet komen. Als die vraag nu pas naar voren komt, dan gaat er ergens iets mis in het hele traject...
Re: brandmeldinstallatie in stallingsrgarage
Naam:
Leon (datum: 21-10-2021 11:04)

Die laadunits zijn overigens ook wel dingen die je met de brandweer moet bespreken, dit is wel een hot item op het moment. Elektrische auto's zijn in principe niet te blussen met de standaard middelen, het schijnt dat je zo'n auto in z'n geheel in een bak met water moet zetten. En om dat te kunnen doen moet zo'n auto uit de garage gesleept kunnen worden. Niet elke garage is daar geschikt voor. Ik neem aan dat hier rekening mee gehouden is, en dat in de aanvraag is aangegeven dat die laadunits er komen. Dit om vervelende verrassingen te vorkomen...
Re: brandmeldinstallatie in stallingsrgarage
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 21-10-2021 11:21)

De eis voor een brandmeldinstallatie gaat in eerste instantie per gebruiksfunctie, en oppervlakte daarvan. Parkeer- en stallingsgarages die onder 1,5 meter hoogte liggen, hoeven vanaf 1000 mē pas een BMI te hebben.
Het gedeelte met de stallingsgarage is kleiner dan 1000 mē, dus hoeft geen BMI te hebben. De bergingen zijn 'overige gebruiksfunctie', daarvoor is standaard ook geen BMI vereist.

Voor het opladen en stallen van electrische voertuigen zijn er nog geen regels. Je kunt in overleg met de plaatselijke brandweer, maar dan zul je hun persoonlijke visie erop krijgen.

het IFV heeft onlangs een onderzoek gedaan naar de risico's hiervan, en heeft in hun onderzoeksrapport daarover wat praktische maatregelen voorgesteld. Maar ook deze zijn geen regelgeving.

Er MOET dus niets.
Re: brandmeldinstallatie in stallingsrgarage
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 21-10-2021 11:21)

https://www.ifv.nl/nieuws/Paginas/Brandveiligheidsmaatregelen-voor-parkeergarages-met-elektrische-voertuigen.aspx
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl