Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Constructie sterk genoeg?
Naam: Caro (datum: 10-10-2021 17:42)

Hallo,
In 2019 hebben wij een verdieping op ons huis (op plat dak) laten zetten door een bouwbedrijf. Een architect heeft het ontworpen en een constructeur heeft alles doorgerekend.
Onze buren zijn nu aan het verbouwen en zij maakten ons erop attent dat de bakstenen waarop de stalen balkek liggen ( waar de opbouw op staat) helemaal gespleten zijn. Kan dit kwaad?

Alvast bedankt voot het meedenken!
Caro

Bijlage: IMG-20211009-WA0007.jpg Reageer
Re: Constructie sterk genoeg
Naam:
Leon (datum: 10-10-2021 21:54)

Simpel gezegd: als het niet sterk genoeg was, dan was het wel ingestort. In mijn optiek zijn die stenen gebroken omdat ze niet ondersabeld zijn met mortel. Daarom wordt het gewicht niet 100% zuiver verdeeld over de steen, dat lost de natuur vanzelf op. Waarschijnlijk zijn die stenen direct tijdens de bouw al gebarsten, anders zou je aan de binnenzijde ook zettingen of scheuren moeten zien. Uitvoering is wat merkwaardig (en niet zoals ze het op de vakschool leren) maar hoeft niet direct tot problemen te leiden lijkt me.
Re: Constructie sterk genoeg
Naam:
pino (datum: 11-10-2021 08:42)

Ja dat kan kwaad.
de stenen zijn verbrijzeld.
Constructies bewegen altijd een beetje door wisselende belastingen en temperatuur verschillen.

Op termijn zal die steen verder verpulveren.

oplossing een stempel er onder en de stalen balk aanwerken zoals het hoort

Re: Constructie sterk genoeg
Naam:
A (datum: 11-10-2021 09:12)

Dit is niet zoals het hoort maar ook geen reden tot paniek. Ik zou er zelf wel iets mee willen doen. Het is lastig om in te schatten wat de last is van de balk op de muur op basis van een foto.
Wellicht is het een idee om alle spleten rondom de bakstenen op te vullen met krimparme mortel. De druk wordt dan hopelijk weer goed verdeeld en voorkomt eventuele verdere verpulvering. Iets aanlassen en goed ondersabelen zou wellicht ook een optie zijn. Wel goed als de verantwoordelijke constructeur en aannemer even meekijken ter plaatste.
Re: Constructie sterk genoeg
Naam:
Joost (datum: 13-10-2021 10:21)

ik vind dit een kwalijke zaak hoor. Deze aannemer is m.i. niet deskundig geweest maar heeft lopen aanmodderen. ik zou hem er met zijn haren bij trekken.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl