Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Mag lift buiten werking gesteld worden?
Naam: I. Rademaker, van Tehuur BV (datum: 30-09-2021 11:55)

Wij verhuren een pand van 3 hoog waar de lift van afgekeurd wordt. Mogen wij de lift stil zetten zodat er geen gebruik meer van gemaakt kan worden? Huurders dienen dan het trappenhuis te gebruiken. Is dit wettelijk toegestaan?
Reageer
Re: Mag lift buiten werking gesteld worden
Naam:
Tom (datum: 30-09-2021 12:10)

Zeker, die huurders kunnen kunnen geen kant op. Waarom zou je die dure lift onderhouden. PotentiŽle huurders zijn er genoeg
Re: Mag lift buiten werking gesteld worden
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 30-09-2021 12:36)

Heb je een gebouw met een lift verhuurd? Dan ben je waarschijnlijk ook gebonden aan je verhuurcontract, en heb je te zorgen dat die lift onderhouden blijft.
Mocht je dat niet willen kun je nog met je huurders in overleg daarover, misschien kun je ze compenseren in de huurprijs ofzo?
Re: Mag lift buiten werking gesteld worden
Naam:
Jack , van SenS (datum: 01-10-2021 13:04)

De vraag is feitelijk niet of de lift buiten werking gesteld mag worden. Het lijkt me evident dat de lift buiten werking gesteld moet worden als deze afgekeurd is (veiligheid?).

Als verhuurder heb je de taak het gebouw incl. installaties te onderhouden en te zorgen dat e.e.a. voldoende veilig is en naar behoren functioneert. Dat geldt ook voor de lift.
Re: Mag lift buiten werking gesteld worden
Naam:
Leon (datum: 02-10-2021 20:55)

Het zal even afhangen van wat je verhuurt om er vanuit wetgeving iets over te zeggen. Als het om woningen gaat, dan is een lift vanuit de bouwregelgeving normaliter niet verplicht. Vanzelfsprekend dien je de privaatrechtelijke kant ook mee te nemen. En dan denk ik eerlijk gezegd niet dat dit zomaar kanÖ
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl