Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: uitkijkend op openbaar gebied
Naam: Peter (datum: 03-09-2021 13:03)

Hier zijn eerder vragen over gesteld, maar bij mij is de situatie iets anders. Aan één zijkant van mijn huis loopt een openbaar toegankelijk wandelpad. Vanaf dat pad is mijn huis zichtbaar (Gaat overigens veranderen door aanplant van een houtwal). Dat pad ligt op ongeveer 50 meter van mijn huis. Er tussen ligt een (niet toegankelijk) weiland van ongeveer 40 meter breed. Dit weiland behoort tot hetzelfde kadastrale perceel als huis/tuin. Het weiland heeft een agrarische bestemming.
Mijn conclusie is dan dat, ondanks dat het huis zichtbaar is vanaf et pad, er toch geen sprake is van "uitkijkend op openbaar gebied" zoals bedoeld in de regelgeving. Is dat correct?
Reageer
Re: uitkijkend op openbaar gebied
Naam:
pino (datum: 04-09-2021 18:24)

goede vraag
in principe grenst u kavel schijnbaar aan openbaar gebied
maar 50 meter is wel ver.

laat de gemeente een check doen als u iets vergunningsvrij van plan bent.

Re: uitkijkend op openbaar gebied
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 05-09-2021 10:31)

Misschien kun je nog iets met de definitie van 'erf' die in diezelfde regels staat. Op dat weiland is geen bebouwing mogelijk, het bestemmingsplan verbiedt dat. Het hoort dus ook niet bij je 'erf' van je woning, en je dakkapel kijkt wat dat betreft uit op een agrarisch perceel, en daarna pas op een stukje openbaar gebied.
Re: uitkijkend op openbaar gebied
Naam:
Peter (datum: 12-09-2021 10:58)

Hartelijk dank voor de reacties. Op zich is de gemeente een logische plek om te informeren. Echter leert de ervaring dat mijn gemeente nogal eens in de fout gaat op dit vlak. Dus ik hoor het ook graag van een andere kant.
Ik heb deze definitie van erf gevonden: https://www.helpdeskbouwregels.nl/vraag/12
Daarmee is duidelijk dat mijn erf niet grenst aan openbaar toegankelijk gebied. Maar ik kan niet goed beoordelen of dit ook betekent "niet uitkijkend op openbaar gebied".

Re: uitkijkend op openbaar gebied
Naam:
Peter (datum: 12-09-2021 13:43)

In aanvulling: ik kom tegen "uitkijkend op openbaar toegankelijk gebied" en "grenzend aan openbaar toegankelijk gebied". Taalkundig gezien is dat niet hetzelfde, maar mogelijk in de regelgeving wel. Als ik het mag lezen als grenzend aan, dan is het voor mij duidelijk.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl