Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: BP vergroten hoofdgebouw vs uitbouw
Naam: Jos (datum: 25-08-2021 18:35)

In bestemmingsplan staat dat vergroten hoofdgebouw is toegestaan tot 3 bouwlagen en 9 meter, maar dat een uitbouw/bijbehorend bouwwerk/uitbreiding slechts 1 bouwlaag mag zijn. Ik krijg het niet zo in mijn hoofd wat het verschil is tussen vergroten en uitbouwen/uitbreiden. En dus als ik vergroten bij de gemeente aanvraag over 3 bouwlagen, het afgewezen wordt omdat de gemeente het toch uitbouwen vindt (wat dan niet mag volgens bestemmingsplan). Kan iemand het onderscheid uitleggen tussen die 2 begrippen vergroten vs uitbreiden?
Reageer
Re: BP vergroten hoofdgebouw vs uitbouw
Naam:
Alfred (datum: 25-08-2021 19:38)

Een uitbouw is een bijgebouw. Check de begripsbepalingen in artikel 1 (of 2) van het bestemmingsplan.

Bij het ontwerp moet je uitgaan van of een hoofdgebouw of een bijgebouw. En vervolgens voldoen aan alle bijbehorende voorschriften.
Re: BP vergroten hoofdgebouw vs uitbouw
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 26-08-2021 08:45)

Meestal zit je bij het hoofdgebouw vast aan een maximale oppervlakte, percentage of inhoud, of aan een bouwvak. En het kan ook nog zijn dat ze het hebben over het oorspronkelijke hoofdgebouw. dan is alles wat je in oppervlakte uitbreid dus eigenlijk al bijgebouw.
Re: BP vergroten hoofdgebouw vs uitbouw
Naam:
Jack , van SenS (datum: 26-08-2021 10:01)

Als de huidige hoofdbouw 2 lagen hoog is, mag je daar dus nog een laag op zetten. Een (ondergeschikte) uitbouw/aanbouw mag maar 1 laag hoog zijn, dat geldt ook voor het vergroten van een bestaande uitbouw/aanbouw.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl