Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Open stootvoegen door buren afgesloten
Naam: Ergo (datum: 25-08-2021 10:04)

Mijn berging heeft halfsteens muren en staat tegen de erfgrens met de buren. Nu hebben mijn buren nieuw straatwerk aangelegd dat circa 15 cm hoger ligt dan het oorspronkelijke peil van de tuin. Dit straatwerk ligt strak tegen mijn berging aan en hierdoor zijn nu de open stootvoegen boven de vloer van mijn berging (over een lengte van 7,5 meter) afgesloten en is de de ventilatie in mijn berging verstoord. Mag mijn buurman dit zomaar doen? En zo niet, wat kan ik er tegen doen?
Reageer
Re: Open stootvoegen door buren afgesloten
Naam:
Leon (datum: 25-08-2021 10:53)

Waarschijnlijk is het onbewust gedaan en niet om jou te pesten. Wat je kan doen? Even overleggen met de buurman en vervolgens de oude gaten dichtzetten (van binnenuit) en nieuwe openingen maken. Kwestie van de stootvoegen uitboren. Als je dat netjes wil doen dan boor je zowel van binnen- als buiten, dus vanuit buurmans tuin. Anders heb je kans dat er onbedoeld meer voegwerk los knapt dan de bedoeling was.
Re: Open stootvoegen door buren afgesloten
Naam:
Anton (datum: 25-08-2021 12:47)

De buurman mag dit zomaar op ZIJN erf doen.
Het advies van Leon om, onafhankelijk van wat wel en niet mag, e.e.a. gezamenlijk in overleg proberen op te lossen, lijkt mij uitstekend.
Re: Open stootvoegen door buren afgesloten
Naam:
Ergo (datum: 25-08-2021 13:17)

Dank voor je reactie. En dan voor je idee voor een oplossing. Ik ga er niet vanuit dat de buurman mij wil pesten. Maar onwetendheid geloof ik ook niet. Want mijn buurman zit in de bouw en is bouwtechnisch onderlegd. Mijn vraag is vooral of ik in mijn recht sta als in gesprek ga met de buurman over het vrij maken van de stootvoegen of het monteren van nieuwe die uitmonden op zijn erf.
Re: Open stootvoegen door buren afgesloten
Naam:
Anton (datum: 25-08-2021 13:54)

Beste Ergo,

Ik ken veel mensen die bouwtechnisch goed onderlegd zijn, maar niet goed uit de voeten kunnen met bouwregelgeving.

Maar je zou, op basis van de technische kennis, redelijkerwijs wel mogen verwachten dat hij zich er van bewust is dat het dichtzetten van de voegen de ventilatie van jouw bouwwerk niet ten goede komt.

Hopelijk is hij bereid om medewerking te verlenen aan een nieuwe oplossing zoals Leon aangeeft.
Hij was immers wel gerechtigd om op zijn perceel de gedane werkzaamheden uit te voeren.
Re: Open stootvoegen door buren afgesloten
Naam:
Leon (datum: 25-08-2021 14:05)

Tja je weet niet altijd hoe die dingen/fouten ontstaan he. Wellicht in de haast gewoon de stootvoegen over het hoofd gezien? Als hij bouwkundig onderlegd is dan zal hij ook begrijpen waarom je ze er weer in wil. En met een beetje mazzel kan hij je eventueel helpen met het aanbrengen van de nieuwe openingen ;)
Re: Open stootvoegen door buren afgesloten
Naam:
Leon (datum: 25-08-2021 14:08)

Overigens hoeft hij plat gezegd geen medewerking te geven om die stootvoegen uit te boren (net zoals hij dat heel formeel niet hoefde te doen om de bestaande te blokkeren). Gewoon van binnenuit doorboren en klaar (en hopen dat er niet wat achter tegen die muur staat). Even in overleg werkt vaak toch het beste :)
Re: Open stootvoegen door buren afgesloten
Naam:
Jack , van SenS (datum: 26-08-2021 09:56)

Voor de volledigheid; eigenlijk mogen in een gevel op de erfgrens (muv openbaar gebied) geen ventilatie-openingen zitten. Dus in beginsel gaat daar al iets fout ...

Zoals voorgesteld: ga in overleg.
Re: Open stootvoegen door buren afgesloten
Naam:
pino (datum: 26-08-2021 10:15)

feitelijk mag jij die gevel helemaal niet gebruiken om te ventileren
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl