Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Bed en badkamer in tuinhuis
Naam: Monique (datum: 24-08-2021 12:00)

Mag je in een tuinhuis/schuur/atelier op eigen erf achterin een eenvoudig badkamertje maken en af en toe zelf in slapen?
Reageer
Re: Bed en badkamer in tuinhuis
Naam:
pino (datum: 24-08-2021 13:36)

je mag niet in je schuur gaan wonen.


Maar je mag er best een douche in maken of er zelf af en toe een nachtjes slapen.

(af en toe is 2 3 keer per jaar niet twee keer in de week)
Re: Bed en badkamer in tuinhuis
Naam:
ron (datum: 24-08-2021 15:36)

uit eigen ervaring zou ik hier terughoudend in zijn. Zelf mijn schuur ook voorzien van badkamertje en slaapgelegenheid ten tijde van de eigenhandige gehele nieuwbouw van mijn woning na sloop van oude woning . de gemeente kwam daarachter en met een dwangsom werd ik gesommeerd (inmiddels woonde ik in het nieuwe huis) deze te verwijderen. In de ogen van de gemeente kon men de woning aanmerken als woning. Terecht als daar een zelfstandige wooneenheid van gemaakt wordt waarbij geen afdrachten plaatsvinden voor gemeentelijke belastingen. Ondanks dat ben je niet vrij om een badkamer of slaapeenheid te hebben ook als je in mijn geval niet (meer) gebruikt. En met een dwangsom van 7500 laat je het ook niet intact.
Nou is wat niet weet wat niet deert natuurlijk ook van toepassing.
Re: Bed en badkamer in tuinhuis
Naam:
Monique (datum: 24-08-2021 22:17)

Dank. Hoe zijn ze daar achter gekomen?
Re: Bed en badkamer in tuinhuis
Naam:
ron (datum: 25-08-2021 06:31)

Er werd naar gevraagd en naar eer en geweten heb ik de eerlijk vraag beantwoordt. vervolgens eiste men een inspectie. Waarna een ik een heel epistel kreeg van wat er uit moest en blijven binnen een termijn van 1 maand met een oplegging van de genoemde dwangsom per dag. verwijderd moest worden

toilet, incl alle leidingwerken en afvoeren
badkamerincl alle leidingwerken en afvoeren
wasmachine
en verwarming

De laatste twee na protest kunnen terugdraaien en mogen handhaven. Ik had een wasmachine opstelplaats in de woning maar vanwege de kleine koters en gebruik wasbare luiers mocht ik de 2e wasmachine in schuur handhaven. De kachel ook aangezien een verwarming voor het behoud van de op te slagen spullen en vorstvrij houden dit wel rechtmatig was

Men was hier wel proactief mee bezig. Mijn achterbuurman die de toenmalige mantelzorgwoning die onvergund geplaatst was na overlijden van zijn vader deze ging verhuren. had ook een dwangsom verkregen.

Dus bezint eer ge begint doe wat mag en laat datgene wat niet mag.
Re: Bed en badkamer in tuinhuis
Naam:
Tom (datum: 25-08-2021 10:17)

daarnaast zijn er ook veel gemeentes bezig om te kijken naar alle vormen van verhuurbare objecten e.d. om dat ook terug te dringen.

Denk daarnaast ook aan klachten van omwonenden vanwege bijvoorbeeld geluidsoverlast, parkeerproblematiek e.d.
Re: Bed en badkamer in tuinhuis
Naam:
pino (datum: 25-08-2021 20:40)

@ Ron,
de gemeente is bij jouw ver buiten hun boekje gegaan volgens mij.

Je mag zonder meer een extra douche, een keukenblok of dat soort zaken in een bijgebouw hebben als jij dat wilt.


Re: Bed en badkamer in tuinhuis
Naam:
ron (datum: 03-09-2021 10:29)

ben het met je eens, zeker als je het niet als zodanig meer gebruikt was ook mijn mening. Maar ga maar procederen tegen een gemeente die je zakelijk ook tegenkomt en die je dan ook weer mee wil hebben.

Ik heb mijn verlies grotendeels maar genomen in deze.
Re: Bed en badkamer in tuinhuis
Naam:
Leon (datum: 03-09-2021 12:09)

Dit zijn inderdaad 'discutabele' uitspraken die je nooit helemaal hard kan maken (van beide kanten niet). Het is ook amper te handhaven, blijkbaar gaat de gemeente niet mee in de motivatie van een burger die aangeeft dat de voorzieningen er wel zijn, maar dat het niet op een verkeerde manier wordt gebruikt. De ene gemeente neemt dan de gok en vertrouwt je op je blauwe ogen, de ander legt het andersom uit ('bij twijfel, niet toegestaan). Mogelijk heeft men in het verleden problemen gehad met dit soort situaties, waarbij er wel sprake was van oneigenlijk gebruik.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl