Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: meterkast in buitengevel
Naam: Xander Lammerink, van Xander Lammerink Bouwkundig Ontwerpstudio (datum: 19-08-2021 12:15)

ten behoeve van nieuwbouw van een bestaande (recreatie)woning willen we de bestaande meterkast op de bestaande plek handhaven (verplaatsen is erg duur). Een oplossing kan zijn dat de meterkast direct tegen de buitengevel wordt geplaatst, met dus een buitendeur als meterkastdeur. Reden hiervoor is omdat toegang vanaf binnen niet wenselijk is.
Het lijkt mij alleen maar voordelen te hebben want de toegang voor brandweer en monteur is goed en ventilatie is dan ook prima.
Maar mag dit?
Reageer
Re: meterkast in buitengevel
Naam:
Kobus , van SnS (datum: 19-08-2021 15:56)

Nieuwbouw van een bestaande (recreatie)woning? Je bouwt iets nieuw of je verbouwt het (al dan niet ingrijpend).

Overleg met de desbetreffende nutsbedrijven. Die zijn leidend in dit geval. Aandacht voor watermeter/-leiding ivm kans op bevriezen.
Re: meterkast in buitengevel
Naam:
Michiel Meinema (datum: 24-08-2021 13:25)

Incorrect, je moet de uitbater / bewoner uitleggen dat het juist wel wenselijk is om de meterkast vanuit binnen i.p.v. buiten toegankelijk te maken.
In theorie is uiteraard alles mogelijk, maar in de praktijk sluit een deur toch minder goed af als een gevel en al die weersinvloeden wil je niet in je meterkast hebben.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl