Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: plafonds in nieuwbouwhuis
Naam: Nina (datum: 07-04-2021 14:34)

Mijn vraag: wij gingen er van uit dat we een 'normaal' plafond hadden in ons nieuwbouwhuis,
maar de plafonds schijnen nu'open'te zijn waardoor het plafond alles opneemt,dus je krijgt geen aanslag, maar het plafond neemt walmen (kaarsen bijv.) en rook van vlees braden gewoon in zich op. Nu heb ik bruine strepen op het plafond (woon hier 9 maanden) en de bouwer voelt zich niet aansprakelijk.
Hadden we dit van te voren geweten, dan hadden we het plafond laten behandelen!
Is de bouwer nu toch aansprakelijk omdat hij ons daarover niet heeft geinformeerd?
Reageer
Re: plafonds in nieuwbouwhuis
Naam:
a (datum: 07-04-2021 14:57)

Apart verhaal. Ik denk dat elk plafond vies kan worden. De ene verfsoort is gevoeliger of beter afneembaar dan de andere. Er zijn bij mijn weten geen normen/wetgeving voor dit soort zaken voor woningen. Misschien wel voor bepaalde omgevingen (laboratorium, ziekenhuis e.d.)
Heeft u iets in uw aanneemovereenkomst opgenomen dat u hieraan eisen stelt? Anders geldt wat redelijk en billijk is. En voor u kan dit anders zijn dan voor de aannemer. Een rechter zou dan kunnen oordelen.
Re: plafonds in nieuwbouwhuis
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 07-04-2021 15:47)

wat voor soort plafond is dat dan? heeft u iets van een materiaal of detail ervan?
Re: plafonds in nieuwbouwhuis
Naam:
pino (datum: 07-04-2021 16:20)

weet je zeker dat het geen roest is?

Re: plafonds in nieuwbouwhuis
Naam:
Thomas (datum: 07-04-2021 19:02)

Wat is een ‘normaal’ plafond? U moet krijgen wat u heeft gekocht en afgesproken in het contract.
Re: plafonds in nieuwbouwhuis
Naam:
Leon (datum: 07-04-2021 21:39)

Standaard afwerking van betonplafonds is sinds jaar en dag spacspuitwerk. En dat is niks anders dan gespoten gips, zonder verf of wat ook. Dus hoe dat anders zou moeten zijn dan ‘vroeger’ is mij een raadsel. Er wordt m.i. een vergelijk gemaakt met een andersoortig plafond, of er is iets anders aan de hand hier. Ik neig naar dat laatste.
Re: plafonds in nieuwbouwhuis
Naam:
Jack , van SenS (datum: 08-04-2021 08:46)

Meer informatie is inderdaad wenselijk;
- wat is volgens u 'n "normaal plafond";
- wat is aangeboden/contractueel afgesproken;
- is het nieuwbouw of herbestemming;
- wat voor materiaal is de ondergrond;
- misschien foto's ter verduidelijking;
Re: plafonds in nieuwbouwhuis
Naam:
. (datum: 08-04-2021 10:53)

Jammer dat de TS niet reageert. Hopelijk kan dit alsnog. n.b. foto's kun je alleen in een nieuw topic toevoegen op dit forum.
Re: plafonds in nieuwbouwhuis
Naam:
Nina (datum: 08-04-2021 14:24)

Juist Leon, het is een spacspuitwerk plafond.
Wij hebben hiervoor 30 jaar in een huis gewoond van 1980, dus dat plafond kon je gewoon witten en dat verkleurde na jaren. Mij is verteld dat deze strepen er gewoon doorheen komen als we dit gewoon gaan witten, dus zou er eerst speciaal spul op moeten.
Roest?...interessant, ik ga de foto's bekijken....ik weet nog dat er grote buizen zichtbaar waren voor ze het plafond hebben gespoten.
De bouwer vind het niet zijn taak om uit te zoeken wat het is, omdat de termijn (6mndn) verstreken is
Re: plafonds in nieuwbouwhuis
Naam:
Nina (datum: 08-04-2021 14:41)

Mijn excuus heren, maar ik zit niet 24/7 op de pc en als ik er op zit heb ik ook nog andere dingen uit te zoeken of wil even ontspannen!

Jack vroeg: wat is aangeboden/contractueel afgesproken?
-zover ik weet niets, hoort dit in de koopovereenkomst te staan? Deze staat op mijn mans laptop en kan hier vanavond pas bij..

Vraag :is het nieuwbouw of herbestemming?
- nieuwbouw

Re: plafonds in nieuwbouwhuis
Naam:
Leon (datum: 08-04-2021 15:24)

Op basis van deze nieuwe gegevens: het lijkt me sterk dat er buizen zichtbaar zijn/waren, maar als er inderdaad iets anders als ondergrond is 'weggewerkt' dan is de kans groot dat hier roest o.i.d. zichtbaar is geworden. Dat krijg je er met gewone latex ook niet onder, dat soort vlekken moet je eerst definitief 'opsluiten' met speciale verf (zogenaamde isolatieverf). Vervolgens kun je het gehele plafond overschilderen in de juiste kleur. Houd er wel rekening mee dat je dat twee à drie keer moet doen om het mooi te krijgen, gips heeft een sterke zuigende werking dus de eerste laag krijg je nooit mooi. Geen klusje om even op de zaterdagmiddag te klaren dus. Dat de aannemer niet thuis geeft is mij iets te gemakkelijk, het lijkt er op dat er meer aan de hand is dan alleen wat vlekken van een kaars o.i.d.
Re: plafonds in nieuwbouwhuis
Naam:
Nina (datum: 08-04-2021 15:45)

Dank je Leon, met deze informatie ben ik erg blij!
We gaan vanavond even foto's bekijken (staan op externe harde schijf) of we een foto hebben van wat hier onder zit...ben er zeker van dat er buizen liepen...
Re: plafonds in nieuwbouwhuis
Naam:
Jack , van SenS (datum: 09-04-2021 08:08)

Nog even los van de oorzaak; als je iets langer dan 6mnd na oplevering met een klacht komt, dan schuift de aannemer het m.i. te gemakkelijk opzij. Kan op z'n minst iemand langs sturen voor nader onderzoek.

Ben benieuwd naar de fotos.
Re: plafonds in nieuwbouwhuis
Naam:
Leon (datum: 09-04-2021 12:27)

Op zich kan ik me wel voorstellen dat men de boot afhoudt na 6 maanden, reken maar dat het gros van de klachten/vlekken gewoon door gebruik komt. Afgaande op het verhaal hier lijkt het echter zeer aannemelijk dat de uitvoerende partijen ook niet helemaal vrij uit gaan. Als aannemelijk gemaakt kan worden dat er op de plek van die vlekken 'toevallig' een buis o.i.d. in het plafond is verwerkt dan moet de aannemer wel met een sterk verhaal komen om het alsnog op de bewoner af te schuiven.
Re: plafonds in nieuwbouwhuis
Naam:
ron (datum: 10-04-2021 06:06)

u praat over vlekken met daar aan gerelateerde gebruikersactiviteiten. walmende kaarsen, braden. ik zie niet in wat een aannemer verzuimd zou kunnen hebben waardoor dit veroorzaakt zal zijn. heeft u uw keuken ook via de aannemer betrokken en was deze bij oplevering aanwezig. wellicht zit er een probleem met de afzuiging. want op welke manier wordt de kookluchtjes afgezogen.

zoals meerdere reageerders hier aangeven: een nieuw topic met foto. Beeld zegt namelijk meer dan duizend woorden.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl