Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Locatie deur afsluiten trappenhuis
Naam: Martin vd Berg (datum: 15-03-2021 19:21)

Beste heer,

Ik woon in een appartement in Amsterdam op de derde verdieping en daar is direct aan het einde van de trap in het trappenhuis een deur geplaatst. Ik moet dus met spullen, bijvoorbeeld boodschappen, al staande op een treden de deur openmaken. Nogal onhandig.

Nu zie ik vaker in Amsterdam dat het trappenhuis is afgesloten om, net als bij mij, de vierde verdieping bij de derde te betrekken. Alleen dan is vaak de deur op het platte stukje overloop van de tweed naar de derde verdieping geplaatst. Hierdoor is er plek om even goed stevig te staan, boodschappen neer te zetten en de deur van het slot te halen.

Nu is mijn vraag wat de regels hier omtrent zijn. Is er voor bijvoorbeeld de veiligheid een bepaalde ruimte nodig. En mogen deuren daarom niet direct op de bovenste trede worden geplaatst.

Alsvast dank voor uw reactie.

Vriendelijke groet

Martin
Reageer
Re: Locatie deur afsluiten trappenhuis
Naam:
Jack , van SenS (datum: 16-03-2021 09:15)

Ja, zie Bouwbesluit (eis bestaande bouw) art. 2.40:
"Een trap als bedoeld in art. 2.31, sluit bij de bovenste trede, over de breedte van de trap, aan op een vloer met een oppervlakte van ten minste 0,7x0,7m".
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl