Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: handhaving verg verlening.????
Naam: Hans de liede, van deliede (datum: 12-03-2021 09:18)

Om het verhaal compleet gek te maken,?? Betonvloer is gelegd naar aanleiding van het afgeven van een verg door Prov voor het oprichten van een Auto demontagebedrijf Betonplaat zat in de vergunning die ter inzage heeft gelegen bij diezelfde Gemeente en daar is destijds niet op gereageerd Dus zou hij van rechtswege geldig moeten zijn.??? iedereen alvast bedankt voor hun interesse en reactie,s

Reageer
Re: handhaving verg verlening.
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 12-03-2021 09:59)

Ik denk toch echt dat je een jurist ruimtelijke ordening moet gaan vragen, er lopen nogal wat dingen door elkaar heen.

Voor wat betreft die vergunning: Was die betonvloer een onderdeel van een gebouw wat er nu niet meer staat? En is het nog steeds een autobedrijf? Je kunt niet zomaar een stukje van een vergunning weghalen en dan verwachten dat de rest 'legaal' is omdat het in diezelfde vergunning zat. Je krijgt een vergunning voor een compleet project.
Re: handhaving verg verlening.
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 12-03-2021 10:01)

En ook nog: De provincie geeft over het algemeen geen bouwvergunningen af. Misschien is dat een milieuvergunning geweest. Dat betekent niet dat je voor de dingen die noodzakelijk zijn vanuit die vergunning geen bouwvergunning meer hoeft te hebben.

Tegenwoordig kun je die vergunningen samen laten lopen, maar zelfs als je dat niet doet is de bouwvergunning (en daarmee ruimtelijke ontheffing) je beginpunt. Je milieuvergunning of activiteitenmelding komt daarna pas.
Re: handhaving verg verlening.
Naam:
pino (datum: 12-03-2021 10:16)

Over hoe lang geleden praten we?
Vergunningen van rechtswege zijn een relatief nieuw verschijnselen
voorheen was er geen termijn en dus ook geen bouwvergunning bij geen reactie


Re: handhaving verg verlening.
Naam:
Hans de liede , van deliede (datum: 12-03-2021 10:32)

verg dateert uit 2005 en was voor 10 jaar in die tijd moest een dergelijk bedrijf over een vloeistofdichte vloer beschikken. Ondernemer was daarvan op de hoogte en is alleen maar te hard van stapel gelopen en doorgegaan met zijn bedrijfsvoering. Die vloer had er toch moeten komen.
Re: handhaving verg verlening.
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 15-03-2021 12:22)

En wat is nu de 'strijdigheid' waarop ze gaan handhaven? Gaat dat over de afwezigheid van een milieuvergunning, een bouwvergunning of de tijdelijkheid van die twee vergunningen?
Re: handhaving verg verlening.
Naam:
Hans de liede , van deliede (datum: 15-03-2021 12:53)

Het ging over illegale bouw maar de meneer die er destijds opzat zou deze vloer toch hebben moeten leggen hij is alleen te hard van stapel gelopen .En dat kun je een startende ondernemer niet verwijten zijn bedrijf zat al op het terrein en liep eigenlijk wonderbaarlijk goed vandaar dat hij haast had.
Vergunning heeft gewoon ter inzage gelegen .Meneer kreeg dwangsom van 50.000 euro en is direct gevlucht want had had zich toch al diep in de schuld gestoken echter door dit heeft hij net geen zelfmoord gepleegd maar is naar buitenland gevlucht Dit is waar je hier als ondernemer elke keer weer tegenaan loopt Het enthousiasme en de inzet het lef dat je hier voor nodig heb word je direct ontnomen. En hij is zeker niet de enige waarom denk je dat alle familie bedrijven stoppen dat is omdat de kinderen al deze ellende hebben mee moeten maken.
Re: handhaving verg verlening.
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 15-03-2021 13:03)

Ok, en als we dan even alle emotie er vanaf laten, blijft er dus over dat er nu iets ligt waarvoor hij destijds wel een milieuvergunning heeft verleend gekregen, maar geen bouwvergunning.

Wat is het probleem om nu de bouwvergunning alsnog aan te vragen, om de boel te formaliseren?


Re: handhaving verg verlening.
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 15-03-2021 13:05)

Of heeft de gemeente al aangegeven dat ze hoe dan ook geen toestemming gaan geven voor die vloer?
Re: handhaving verg verlening.
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 15-03-2021 13:07)

En ook belangrijk: heeft die meneer daar een onderheide vloer gemaakt (als als bouwwerk kwalitificeert), of heeft hij gewoon beton over de grond gestort (wat eerder een terreinverharding is en niet onder de bouwregelgeving valt).

Re: handhaving verg verlening.
Naam:
Hans de liede , van deliede (datum: 15-03-2021 13:21)

er zitten heeel veeel palen onder die ik zou moeten verwijderen een dikke bewapende vloer voor de opslag van een berg oudijser en met een kraan erop te werken.Ze weten ook dat inverband met het kwelwater het risico enorm groot is dat de boel gaat overstromen dus mochten later weer de palen blijven staan om de vloer stuk te krijgen is er ook zwaar materiaal nodig met nogsteeds het risico dat het kwelwater langs de palen omhoog gaat komen er is niemand die dit risico wil nemen.Nogmaals hij ligt nieteens boven het maaiveld,.??
Re: handhaving verg verlening.
Naam:
Leon (datum: 15-03-2021 14:39)

Kelders, zwembaden en zoutmijnen liggen ook niet boven de grond. Maar dat wil niet zeggen dat je zomaar kan doen en laten wat je wil. Uw voorganger heeft blijkbaar op de bonnefooi zelf maar wat gedaan, da's allemaal leuk voor de ondernemersdrift maar zo werkt het niet in Nederland. Die regels zijn er niet voor niks, het feit dat je ze kent en/of de expertise inhuurt om het goed te doen hoort ook bij ondernemen. Dat meneer er persoonlijk aan onderdoor lijkt te gaan is heel vervelend, maar afschuiven op de overheid is niet terecht. Zoals ik het begrijp hebt u dus (onbedoeld/onverwacht) een illegale situatie in handen gekregen en bent u nu verantwoordelijk. M.i. is er maar één oplossing: in overleg met de gemeente, en zien dat de boel alsnog vergund wordt. Kan zomaar zijn dat daar wat voorwaarden/aanpassingen bij horen, maar dat lijkt me altijd nog beter dan de boel slopen of dwangsommen betalen. Als u richting gemeente uitlegt dat het voor u ook overmacht is geweest, dan moet daar in overleg toch een oplossing voor te verzinnen zijn. Voor dit soort zaken zou ik overigens proberen om de verantwoordelijk wethouder aan tafel te krijgen. Een ambtenaar zal in beginsel strikt de wet inclusief alle randvoorwaarden volgen, dat is ook zijn taak.
Re: handhaving verg verlening.
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 15-03-2021 17:19)

... en er is geen mogelijkheid dat de gemeente instemt om de vloer te laten liggen wanneer je (alsnog) er een bouwvergunning voor aanvraagt?
Re: handhaving verg verlening.
Naam:
Leon (datum: 15-03-2021 17:29)

Dat was mijn gedachte ook inderdaad.
Re: handhaving verg verlening.
Naam:
pino (datum: 15-03-2021 20:08)

nu nog aanvragen zou niet moeten kunnen tenzij de gemeente deze mogelijkheid reeds heeft geboden en daar geen gebruik van is gemaakt.

de gemeente behoord die mogelijkheid namelijk onderzocht te hebben.

Neem contact op met Beelen www.beelen.nl
die hebben geen enkel probleem met het verwijderen van dat vloertje
al is het een meter dik en gewapend met rond 25-100

kwel problemen ontstaan alleen als je de palen trekt daarom wordt dat ok vrijwel nooit gedaan.Re: handhaving verg verlening.
Naam:
Leon (datum: 16-03-2021 08:27)

Voor we reclame gaan maken... elk zichzelf respecterend sloopbedrijf krijgt die vloer er wel uit. En daar zijn er genoeg van in Nederland (en prijsvergelijken loont). Al denk ik niet dat dat de oplossing is die hier gezocht wordt.
Re: handhaving verg verlening.
Naam:
pino (datum: 16-03-2021 13:56)

ik begrijp niet zo goed waarom jullie denken dat een vergunning nog zou kunnen.

Zoals aangegeven moet de gemeente dit onderzoeken voor ze en dergelijk traject ingaan en de overtreder hier duidelijk op wijzen.

De TS is er van overtuigd dat hij een sloopklus heeft die nog nooit is vertoond.
Dus ik tip hem een profesionele sloper die daar goed in is

Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl