Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: natte plek metselwerk achtergevel. // geen garantie giw
Naam: jolanda (datum: 12-03-2021 04:22)

vorig jaar augustus hebben wij onze woning opgeleverd gekregen. wij signaleren een natte plek in de achtergevel midden boven onze pui. deze pui is geplaatst door 2 puien en metselwerk penant te verwijderen. dit is opgevangen door zwaar hoeklijn. de bouwer geeft aan dat hij de natte plek in de gevel niet wil onderzoeken. hij geeft aan dat bij het inbrengen van het hoeklijn de isolatie waarschijn opgeduwd is waardoor de spouw daar niet meer ventileerd. het plaatsen van de pui en het verwijderen van metselwerk is door proffesionele aannemer uitgevoerd. de bouwer stelt dat doordat er aan de gevel wijzigingen zijn aangepast de garantie is vervallen. klopt dit wel.
Reageer
Re: natte plek metselwerk achtergevel. // geen garantie giw
Naam:
pino (datum: 12-03-2021 10:11)

U heeft de woning verbouwd met een andere aannemer nadat deze was opgeleverd,
en pressies daar zijn nu problemen.

ik zou de verbouwende aannemer aanspreken
Re: natte plek metselwerk achtergevel. // geen garantie giw
Naam:
Leon (datum: 12-03-2021 10:23)

Sterker nog, als het goed is geeft de uitvoerende partij ook enige garantie op zijn werk. En dat hoeft niet altijd een papiertje te zijn of een verwijzing naar een instantie zoals het GIW, maar hij moet natuurlijk wel deugdelijk werk leveren. Simpel gesteld: waar de garantie van aannemer A ophoudt, begint de garantie van aannemer B. Probleem alleen is dat je nooit zuiver kan stellen waar die scheidslijn ligt, en uiteraard zullen beide aannemers stellen dat het aan de ander ligt. Maar zoals gesteld: de verbouwende partij is het laatst aan het werk geweest, het is dus logisch om daar te beginnen.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl