Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: handhaving.
Naam: Hans de liede (datum: 11-03-2021 17:18)

Met handhavend optreden wil de gemeente dat de overtreding ongedaan word gemaakt. Wat nu als de Gemeente na handhavend optreden niet de illegale situatie hersteld heeft maar b.v een illegale betonvloer heeft laten liggen terwijl daar de dwangsom op zat.
Reageer
Re: handhaving.
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 11-03-2021 19:42)

Ho ho, de gemeente wil dat de OVERTREDER een strijdige situatie oplost. En om dat te motiveren zetten ze daar meestal in eerste instantie een dwangsom tegenover. Lost de overtreder het probleem niet op, dan verbeurt hij de dwangsom. Mocht het opleggen van een last onder dwangsom niet helpen om de situatie op te lossen, dan kan de gemeente een last onder bestuursdwang inzetten, en komen ze de situatie op kosten van de overtreder zelf oplossen.

Zo te horen zit deze casus in die eerste stap.
Re: handhaving.
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 11-03-2021 19:44)

klein voordeeltje van handhaving: omdat het op bevel van het bevoegd gezag gebeurt, hoef je ook geen sloopmelding te doen.
Re: handhaving.
Naam:
Thomas (datum: 11-03-2021 20:27)

Misschien iets meer toelichting op de casus, zodat er goede en bruikbare reacties komen.


Re: handhaving.
Naam:
Hans de liede , van deliede (datum: 12-03-2021 08:55)

Er is inderdaad toegezegd aan de overtreder dat het anders op zijn kosten zou worden weggehaald echter is dit niet gebeurd .Overtreder is vertrokken spul is geveild door bank door handel gekocht en toen pas aan mij. Dus iedereen heeft de vloer laten en MOGEN laten liggen en in mij zagen ze wel een mooi schaap om te slachten.
Re: handhaving.
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 12-03-2021 10:03)

Die volgorde van verkoop zou kunnen, en de meeste handhavingen zijn persoonsgebonden en niet perceelsgebonden. Ze hadden je bij de verkoop wel moeten uitleggen dat de situatie illegaal is, en dat het risico daarvan voor jouw rekening komt op het moment dat jij eigenaar van dat perceel wordt.
Re: handhaving.
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 12-03-2021 10:06)

Hoewel jij de situatie zelf niet veroorzaakt hebt, ben je nu als eigenaar wel verantwoordelijk geworden voor dat perceel en wat erop staat. En dus ook het aanspreekpunt voor illegale zaken die daar in het verleden zijn gebeurd.

Als daar trouwens een autobedrijf heeft gezeten en je gaat in de grond roeren, kan het ook nog zijn dat je een schoongrondverklaring moet laten opstellen.
Re: handhaving.
Naam:
pino (datum: 12-03-2021 10:08)

Als u nu de eigenaar bent bent u in overtreding.

Dat u het spul heeft gekocht zonder hier rekening mee te houden is in de basis u probleem.
Hoogstens kunt u de verkoper iets verwijten als deze u niet heeft geinformeerd over het illigaal zijn van de vloer en de handhavingsprocedureRe: handhaving.
Naam:
Hans de liede , van deliede (datum: 12-03-2021 17:52)

Tja ik heb hier staan dat indien de overtreder hem niet weg haalt de Gemeente het op zijn kosten zal doen .Oke daar heb ik niks op tegen.?? Maar ze doen het niet.??
Re: handhaving.
Naam:
Hans de liede , van deliede (datum: 13-03-2021 10:21)

De gemeente,s spelen naar mijn idee toch teveel spelletjes met de burger ,Ook de gemeente moet gewoon doen wat ze zeggen en op kosten van de overtreder de vloer weghalen en niet de domme burger aansprakelijk houden , hij het er nooit mogen liggen het is 600m2 met betonpalen echt niet in een week gestort en dan moet het na een handhavend optreden aan de wet voldoen en niet het duurste voor de volgende laten liggen.[die van niks weet.?
Re: handhaving.
Naam:
pino (datum: 13-03-2021 14:48)

nogmaals.
door het te kopen bent u nu de overtreder.
zo werkt de wet en zo te lezen gaat de gemeente die handhaven

dat u het heeft gekocht zonder van dit belastende feit op de hoogte te zijn kunt u veel instellingen en mensen verwijten waaronder uzelf want ook de koper heeft een informatie plicht.

de enige die in dit verhaal geen blaam treft is de gemeente.Re: handhaving.
Naam:
Hans de liede , van deliede (datum: 13-03-2021 16:07)

beste het had vermeld in de WKPB moeten staan zodat zij mij deze informatie hadden kunnen geven zodat ik van de koop af had kunnen zien.
Re: handhaving.
Naam:
Thomas (datum: 13-03-2021 16:32)

Wkpd worden (normaalgesproken) alleen de formele aanschrijvingen ingeschreven. Niet een 1e constateringsbrief. Verder is het net wat Pino aangeeft.

U kunt wellicht beroep doen op uw aankoopmakelaar, bij hem / haar of via deze naar de verkoper. Of schakel rechtsbijstand in.
Re: handhaving.
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 14-03-2021 11:27)

Sterker nog, in de WKPB worden alleen de OBJECT-gebonden aanschrijvingen geschreven. Dus een last onder dwangsom, die op de persoon is gericht, komt daar niet in. En wanneer die persoon het perceel waar het over gaat verkoopt, vervalt daarmee die aanschrijving richting hem. De gemeente moet dan weer opnieuw beginnen met de nieuwe eigenaar.

Ze kunnen dus ook niet in een keer doorstomen naar last onder bestuursdwang, omdat ze eerst die nieuwe eigenaar weer de kans moeten geven het zelf op te lossen. En over het algemeen krijg je de 'oplossing door de gemeente' ook niet gratis. Daar zitten ook handhavingskosten etc. bij, dus dat is altijd duurder dan wanneer je het zelf laat doen.
Re: handhaving.
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 14-03-2021 11:30)

Als je het nou hebt gekocht terwijl je wist dat er een illegale situatie was, maar in de verwachting dat de gemeente het met de oude eigenaar afhandelt, komt je nu bedrogen uit.
Daar kun je de gemeente of de verkopende partij ook niet de schuld van geven, dat is uitzoekwerk wat je zelf moet doen voordat je het koopt.
Re: handhaving.
Naam:
Hans de liede , van deliede (datum: 14-03-2021 18:02)

beste mensen Als iemand zoals ik die van dat onroerend goed niet echt verstand heeft bij de Gemeente gaat infomeren of er eventuele aanschrijvingen milieu kwesties of wat dan ook voor narigheid aan het stukje grond wat je kopen wil zit en er word duidelijk nee niets aan de hand bij ons niets bekend over en achteraf blijkt diezelfde Gem al allerlei acties gehad te hebben op dat stukje zelfs bodemonderzoeken uitgevoerd hebben de helft van het terrein in hun aan te leggen industrie getekend te hebben vraag ik me toch af wie word er nou in de maling genomen .Ben zelfs het archief in gedoken heb nogmaals iemand anders laten infomeren voor ik het kocht vind ik toch dat ik in de maling genomen ben en als er dan ook nog eens niet een normaal gesprek over te voeren is ter wijl het niemand of niets in de weg ligt en ik het gewoon wil hergebruiken begrijp ik hier echt helemaal niets van.
Nogmaals iedereen bedankt.

Re: handhaving.
Naam:
Thomas (datum: 14-03-2021 22:12)

In de eerste zin staat precies de kern van het probleem. Onvoldoende kennis, daarom het advies: schakel een deskundige hiervoor in.

Dat had al moeten gebeuren voorafgaand aan de aankoop. Maar beter laat dan niet.
Re: handhaving.
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 15-03-2021 12:09)

De gemeente legt niet alles vast. Vergelijk het met iemand die in een auto met gebreken rijdt, en daar al een paar bekeuringen voor gehad heeft. Op het moment dat je die auto koopt, kun je niet terugvinden dat de vorige bestuurder die bekeuringen heeft gehad. En de politie gaat je niet helpen met het beoordelen van de staat van die wagen, dat moet je zelf doen wanneer je die wilt kopen.

Vandaar dat ik ook zei dat je dit vooral bij de verkopende partij moet zoeken. Die heeft jou iets verkocht waarvan zij wisten dat er iets mis mee was, maar blijkbaar hebben ze je dat niet verteld bij de verkoop. En daarmee heb jij je ongewild een hoop zorgen op de hals gehaald.

Wanneer je daar iets mee wilt zou ik een advocaat privaatrecht erbij halen en je op die verkopende partij richten.

Dan wel waar, wanneer zij je verteld hebben dat dit probleem bestond, en ze kunnen dat ook reproduceren, dan sta je met lege handen.
Re: handhaving.
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 15-03-2021 12:11)

Het wil ook niet meteen zeggen dat je niets meer met die grond kunt, maar je zult er wel tijd, energie en geld in moeten steken om het weer recht te breien.
Re: handhaving.
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 15-03-2021 12:17)

Wanneer je trouwens zegt dat je hebt nagezocht of 'er nog iets met milieu speelt', heb je dat dan bij de gemeente nagevraagd, of bij de Omgevingsdienst?

Het toezicht op milieu ligt in de meeste gevallen niet meer bij de gemeente. Een belletje naar (in jouw geval) de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied zou ook nog wel eens kunnen helpen.
Re: handhaving.
Naam:
pino (datum: 15-03-2021 12:51)

Je bent er wel hardnekkig om de schuld bij de gemeente te willen leggen.
Bedenk dat die houding de kans dat de gemeente met je mee wilt denken niet ten goede komt.
met die houding dwing je ze in de verdediging en zal het al gauw opnieuw bij de juridische afdeling leggen.


je komt een stuk makkelijker tot een compromis.
Als je er vanuit gaat dat de ambtenaar ook gewoon zijn werk doet.
Als je hem/haar zover krijgt dat ze jouw inderdaad als na´ef slachtoffer beschouwen is de kans op bijvoorbeeld een betalingsregeling of wat meer tijd een stuk groter.

ik betwijfel overigens dat de palen uit de grond moeten
palen waar niets meer op staat blijven normaal gesproken zitten omdat gaten tussen de verschillende grondlagen onwenselijk zijn voor de grondwater huishouding als de toplaag is vervuild gaat dit alleen maar meer spelen.Re: handhaving.
Naam:
Hans de liede , van deliede (datum: 15-03-2021 22:47)

Ik leg de schuld niet geheel bij de Gemeente ik vind wel dat de Gemeente heeft nagelaten het op kosten van de overtreder weg te halen zoals ze geschreven hadden daarna heeft de bank beslag gelegd en is het geveild die eigenaar heeft hem ook mogen laten leggen en nu ik het gekocht heb zou ik hem weg moeten halen en ik ben na een week na aankoop benaderd met een brief waarin staat dat ik hem gestort heb. laat ik maar zeggen dat ik dit toch een vreemde gang van zaken vind .
Re: handhaving.
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 16-03-2021 13:36)

We hebben al een paar keer uitgelegd dat de gemeente na de verkoop van het terrein geen 'overtreder' meer heeft, en ze hun handhavingszaak dus ook niet kunnen voortzetten. Die moet opnieuw. En vanwege de koop ben jij nu de eerste verantwoordelijke bij wie ze dat weer gaan opstarten.

Ik zou zeker nog bij ze navragen onder welke voorwaarden de vloer WEL mag blijven liggen. Als je daar een autobedrijf wilt, zul je zelf toch ook weer zo'n vloer moeten gaan aanleggen, toch? En wat ze hierboven al zeiden: op het moment dat de palen willen blijven zitten, is het ook een beetje nutteloos om de betonvloer weg te gaan halen. Je gaat daar waarschijnlijk toch weer asfalt overeen storten. Effect blijft dat er daar iets van een terreinverharding gaat komen.

Als je het zo aan de gemeente uitlegt, kunnen ze met je meedenken, en geef je ze ook de gelegenheid om redenen te vinden om NIET te handhaven.
Re: handhaving.
Naam:
Hans de liede , van deliede (datum: 17-03-2021 08:48)

Allemaal bedankt voor de suggesties en antwoorden ik zal wederom naar een jurist stappen met deze kwestie ik moet toch wat om het zo te laten leggen is ook niets ik word geacht ondernemer te zijn maar dat valt toch echt niet mee in dit land. Vr GR Hans.
Re: handhaving.
Naam:
Leon (datum: 17-03-2021 14:36)

Ondernemen kan hier best, maar als je er een potje van maakt dan kan de overheid het je wel heel lastig maken. En bij milieubelastende activiteiten komen er meerdere vergunningen bij elkaar, niet alleen voor het bouwen maar ook voor het gebruik (milieu/water). En dat lijkt misschien onzin op dit moment, maar het is allemaal bedoeld om ons land veilig en gezond te houden. Die ambtenaren lopen echt niet rond om jou een rotdag te bezorgen (al lijkt dat misschien wel het geval soms).
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl