Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: technische ruimte/ berging nieuwbouw
Naam: Ans (datum: 22-02-2021 10:17)

Donderdag was de vooroplevering van ons nieuwbouwhuis. Onze technische ruimte/berging is 13,93 m2. De installaties zijn ruimer geplaatst dan afspraak is. Hierdoor komen wij nu in de problemen. In deze ruimte zou plaats zijn voor de installaties, wasmachine, wasdroger en berging van al onze spullen (incl 2 fietsen). Er is geen andere plek in het huis waar een berging is ingetekend. Nu gaat onze gekochte inbouwkast (270bx275dx70d) niet passen.Dus kan ik mijn spullen nergens kwijt. Hoe moeten we hier mee omgaan?
Reageer
Re: technische ruimte/ berging nieuwbouw
Naam:
ron (datum: 22-02-2021 11:56)

Vaak maakt de bouwer dan het verweer dat de aanpassing een technische reden heeft, die niet voorzienbaar was ten tijde van het aangaan van de overeenkomst waardoor deze wijziging gerechtvaardigd is. Daarnaast geven de verkoopbrochures en tekeningen vaak de melding dat installaties e.d. een indicatie van de installatie en kunnen daar geen rechten aan ontleend worden. In hoeverre heeft u kenbaar gemaakt uw voornemen tot plaatsen van kast en of wel had de aannemer hier rekening mee kunnen houden? en of kunt u hem dit verwijten. Waarschijnlijk zal het oppervlak van de berging nog steeds voldoen aan hetgeen geeist is vanuit het bouwbesluit.
Re: technische ruimte/ berging nieuwbouw
Naam:
Leon (datum: 22-02-2021 13:17)

Als het om projectbouw gaat dan kun je vanzelfsprekend het probleem bij de verkopende partij neerleggen. Wellicht zijn een aantal elementen nog relatief eenvoudig te verplaatsen. Of je echt dingen kan eisen vraag ik me af, meestal zijn dit soort zaken inderdaad wel afgedekt met disclaimers.

Overigens vind ik het ook niet heel slim om op basis van een tekening, dus zonder de ruimte in werkelijkheid te hebben gezien, een kast te kopen die zo afhankelijk is van de maatvoering. Maar dat terzijde.
Re: technische ruimte/ berging nieuwbouw
Naam:
Thomas (datum: 22-02-2021 14:52)

“De installaties zijn ruimer gemaakt dan de afspraak”

Kennelijk was dit van groot belang en zijn er specifieke afspraken gemaakt. U moet dan teruggaan aan met wie u die afspraken heeft gemaakt.

Verder sluit ik me aan bij voorgaande reacties. Installaties worden vaak indicatief ingetekend in verkoop-tekeningen.
Re: technische ruimte/ berging nieuwbouw
Naam:
pino (datum: 22-02-2021 20:34)

sterker nog de hele verkooptekenig is meestal niet meer dan een paar mooie plaatjes gemaakt lang voordat de werkelijke tekeningen waarvan gebouwd wordt zijn gemaakt
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl