Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: rookkanaal
Naam: sjaak (datum: 13-02-2021 13:18)

wij huren al 54 jaar een woning, nu heeft de verhuurder besloten dat de woning verbeterd moet worden, d.m.v. extra isolatie en mechanische afzuiging men wil nu ook mijn rookkanaal welke wij al 54 jaar gebruikt hebben voor verwarming van de woonkamer afsluiten. kan enmag dit zomaar tegen onze zin?
Reageer
Re: rookkanaal
Naam:
pino (datum: 13-02-2021 16:29)

je stookt met een moederhaard met lucht uit de kamer?

wees blij dat er iets anders voor komt
dat kost je minder aan energie en is veel veiliger
Re: rookkanaal
Naam:
Leon (datum: 15-02-2021 09:23)

Verduurzamen / beter isoleren ga je niet tegenhouden, dit volgt uit regels die de overheid oplegt aan verhuurders. Of het afsluiten van een schoorsteenkanaal daar ook bij hoort vraag ik me af eerlijk gezegd, maar zoals gesteld door Pino is stoken met een open haard niet meer van deze tijd (ik neem aan dat dat hier nog het geval is). Zo'n ding verbruikt zuurstof uit je leefruimte, dat is voor je welzijn niet heel bevorderlijk. Wellicht is er met de woningstichting iets te overleggen dat je er wel een een soortgelijke oplossing voor terug mag maken, maar dan één met een gesloten systeem (dus eentje die z'n zuurstof direct van buiten betrekt en niet uit je woonkamer).
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl