Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Splitsing woningen procedure
Naam: Juan (datum: 12-02-2021 10:28)

Beste mensen,

Een vriend van me vraagt me hoe en wat moet gebeuren om een pand te kunnen kadastraal splitsen. Ik heb al alles erover gelezen maar ik heb nog een paar vragen.

Het gaat over een oude pand in centrum Haarlem. Ik heb gezien dat van de gemeente mag en dat ze een vergunning moeten aanvragen. Maar dat kost ruim 900 euro,s. Dus ze willen zeker zijn wat het total kosten plaatje wordt.Vragen aan de gemeente kost ook 50 euros per vraag, dus, ik vraag het hier eerst. Misschien heeft iemand al ervaring hiermee


De woning is al in twee units gesplitst. BG was en winkel en kan makkelijk in een woning veranderd worden. Eerste en tweede verdieping zijn al een woning.

Mijn vraag is. Is een ongevingsvergunning hier voor nodig als geen (grote) bouwwerkzaamheden zullen moeten verricht worden? Er mist nog een douche voor de BG, en misschien wat materiaal voor geluidisolatie en brandveliheid. Maar dat kan makkelijk en snel aangebracht worden.

Ik heb een schets toegevoegd van de plattegronden
Alvast bedankt

Juan


Bijlage: Screenshot_1.jpg Reageer
Re: Splitsing woningen procedure
Naam:
pino (datum: 12-02-2021 16:15)

https://www.haarlem.nl/splitsen-woonruimte-kadastraal/
Re: Splitsing woningen procedure
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 16-02-2021 16:56)

Bij het veranderen van het aantal woningen heb je altijd een omgevingsvergunning bouwen nodig. En als het bestemmingsplan niet toestaat dat die woningen er komen ook nog een ontheffing.

die bouwaanvraag is het startpunt, en wanneer er nog extra toestemmingen nodig zijn zal de gemeente daar ook wel legeskosten voor vragen.

Huur alsjeblieft iemand in die hier verstand van heeft, anders ga je al bij voorbaat teleurgesteld worden. De indieningsvereisten van die aanvragen zijn niet mild, en je moet vanalles aantonen.
Re: Splitsing woningen procedure
Naam:
J. Adriaanse (datum: 18-02-2021 23:03)

Als je het qua bestemmingsplan al geregeld krijgt, dan zal zeker de brandveiligheid een belangrijk onderwerp worden bij de vergunningsaanvraag. "Even wat materiaal toevoegen" komt over als een onderschatting van dit onderwerp. Zeker bij oudere panden met houten vloeren vergt dit vaak wat inspanning. Zowel bouwkundig als qua aantoonbaarheid richting gemeente.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl