Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: overloop buren boven onze keuken
Naam: sjaak (datum: 04-02-2021 16:33)

hallo, wij hebben de helft van een huis uit 1936 enkele ruimtes liggen boven en in elkaar nu zij er nieuwe buren komen wonen en die willen de boel goed verdelen en een spouwmuur door het huis optrekken, vinden wij geen probleem,,hun krijgen wat ruimte van ons en wij van hun. mijn vraag is: moeten wij dit bij het kadaster en notaris melden vr. groet sjaak wennekers
Reageer
Re: overloop buren boven onze keuken
Naam:
pino (datum: 04-02-2021 17:45)

lijkt me heel verstandig om dat te doen
je wilt geen gezeur als je zelf gaat verhuizen of weer nieuwe buren krijgt.

ik adviseer je ook even goed vast te leggen wie wat gaat betalen.


Re: overloop buren boven onze keuken
Naam:
ron (datum: 05-02-2021 04:08)

als de verdeling evenredig gaat t.o.v. kavel perceelgrens zou je dat niet hoeven doen. maar als je de 'scheidslijn' gaat verleggen dan zou ik dit bij kadaster laten vastleggen ofwel gang via de notaris.

de afspraken over de kosten kun je natuurlijk altijd gewoon op papier doen door beide ondertekend. zet daar wel goede afspraken in over als de werkzaamheden door 1 van de partijen gestaakt worden. niet dat je jouw deel hebt vergeven en vervolgens de werkzaamheden door ziekte of gebrek aan geld stoppen en dat je alleen maar ruimte hebt ingeleverd maar geen spouwmuur hebt. dit scenario zal niet de eerste keer zijn dat het gebeurd. en zo zijn er meer scenario's denkbaar die je mijns inziens middels een overeenkomst afgedekt wil hebben.
Re: overloop buren boven onze keuken
Naam:
Jack , van SenS (datum: 05-02-2021 08:00)

Als ik het goed begrijp zijn beide woningen nu niet zodanig gescheiden dat er zowel horizontaal als verticaal één scheidingslijn getrokken kan worden. Nog los van het feit of de perceelsgrens (begane grond) wijzigt, adviseer ik je dit niet pas 'in het werk' op te lossen, maar het vooraf goed uit te laten tekenen. Dan heb je een bijgewerkt document waar beide bewoners profijt van hebben. Bovendien noodzakelijk bij notaris en vergunningaanvraag.
Re: overloop buren boven onze keuken
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 07-02-2021 13:23)

ook Omgevingsvergunningplichtig voor het bouwen waarschijnlijk.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl