Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: (ver)bouwen op bestaande fundering
Naam: Jan, van Maatschap Wisse - Meuleman (datum: 04-02-2021 11:36)

Als er 2 of 3 wanden blijven staan is er sprake van een verbouw.
Als ik van een stal van 6500 m2 500 m2 laat staan en voor de rest alles verwijder boven het peil, kan ik dan de bestaande vloer en fundering weer gebruiken. De bestaande stal betreft een kassencomplex en ik wil er een reguliere stal op bouwen. De kas staat op heipalen met daarop een betonvloer. Als ik boven de palen een ringbalk aanbreng van bijv. 300 mm breed en 600 mm hoog waarop de stalen spanten rusten wordt m.i. de druk gelijkmatig over alle palen verdeeld. Hoe staat de vergunningverlener hier tegenover?
Reageer
Re: (ver)bouwen op bestaande fundering
Naam:
pino (datum: 04-02-2021 13:02)

vrij simpel

een verhaaltje is onvoldoende

jij toont aan dat de bestaande fundering voldoende draagkracht heeft om de stal te dragen middels berekeningen op basis van de archiefstukken of onderzoek ter plekke van de bestaande constructie (inclusief het draagvermogen van de palen als je daar geen goede stukken van hebt)


Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl