Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Poten onder zware tafel
Naam: J (datum: 06-01-2021 11:41)

Ik wil een eiken zware boomstamtafel aanschaffen maar ivm de vloerbelasting vraag ik mij af wat voor een soort poten onder de tafel het meest geschikt is?
Ik zit te twijfelen over een metalen spinpoot of 2 stevige houten u-poten die ieder aan het uiteinde vd tafel vast komen te zitten. Kortom: mijn vraag is welke poten verdelen het gewicht het beste over de vloer? De metalen spinpoot (4 poten) of de 2 houten U-Poten. Of maakt het weinig verschil?

Reageer
Re: Poten onder zware tafel
Naam:
Henk (datum: 06-01-2021 13:03)

wat weegt die tafel als je daar bang voor bent?

Een vloer moet paar honderd kilo per m2 wel kunnen hebben. (als je met feestje met 3 volwassenen man bij elkaar staat zit je zo op 250 kg op een vierkante meter)

Re: Poten onder zware tafel
Naam:
J (datum: 06-01-2021 13:17)

Ik zit te twijfelen aan een hele zware van 280 kg inclusief poten of van 180 kg inclusief poten. Het word een lengte van 2.60 of 2.80 meter. Vraag me af of mijn vloer in dit appartement daar überhaupt geschikt voor is. Ik heb in de woonkamer ook nog een zware buffetkast staan en 2 boekenkasten die ook veel gewicht hebben. De tafel komt in het midden van de vloer te staan en als ik daar loop hoor ik nu het metaal in de vloer kreunen omdat ik daar alleen al loop. Ik heb hout liggen en daar beweegt de vloer ook een beetje. Is dat een teken dat daar een zwakke plek is in de vloer? Of dat het daar te zwaar belast is?
Het is een oud appartement uit de jaren 50-60. Alles is oud aan dit gebouw dus de vloer zal niet heel veel kunnen hebben.
Re: Poten onder zware tafel
Naam:
pino (datum: 06-01-2021 14:08)

Omdat het een wat ouder gebouw is is het niet stevig?

een dergelijke conclusie is erg kort door de bocht.Re: Poten onder zware tafel
Naam:
J (datum: 06-01-2021 19:34)

Nee, het zal niet onveilig zijn maar de vloerbelasting is maar 150kg/m2 . Daarom mijn vraag welke tafelpoot het gewicht van de tafel het meest zal verdelen over de vloer. Welke poot geeft de laagste puntbelasting. Misschien dat iemand op dit forum hier kennis van heeft?

Re: Poten onder zware tafel
Naam:
ron (datum: 07-01-2021 08:56)

2 u poten mits al u toegepas en niet als n lijkt mij de druk het meest te verdelen.

vaak is de u echter ook aan onderzijde van 2 punten waarop hij weer afsteunt en dan heb je de zelfde situatie als bij een X poot.

krakende vloer zegt niet zo heel veel er is ergens speling. vaak door droging waardoor ruimte ontstaan is. Is niet per definitie een indicator dat hij de breukfase benaderd.

al met al lijkt me een deskundige te laten kijken en oordelen als u geen risico wilt nemen.

Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl