Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Bouwgrond, 2 onder 1 kap of vrijstaande woning
Naam: Sam (datum: 28-12-2020 23:39)

Goedenavond!
Ik ben in het bezit van een bouwkavel die ik wil verkopen, het betreft ruim 850m2 grond. Het bestemmingsplan is al gewijzigd en het is mogelijk om hier één nieuwe woning te realiseren. Nu ben ik benaderd door iemand met de vraag of hier ook een 2 onder 1 kap woning gebouwd mag worden. Moet het bestemmingsplan hiervoor gewijzigd worden? Of is alleen omgevingsvergunning aanvragen voldoende? Hoe gaat deze procedure en kost dit veel tijd (bestemmingsplan zal langer duren dan omgevingsvergunning)?
Alvast bedankt voor het meedenken.
Groet,
Reageer
Re: Bouwgrond, 2 onder 1 kap of vrijstaande woning
Naam:
Jack , van SenS (datum: 29-12-2020 09:54)

Als nu in het bestemmingsplan staat dat er 1 woning gebouwd mag worden, dan mag je er dus geen 2 of meer bouwen. Misschien dat hooguit voor bv een woning met mantelzorgwoning 'n uitzondering mogelijk is?

Alleen omgevingsvergunning aanvragen zal dus niet volstaan. Wijzigen van het bestemmingsplan zijn over het algemeen tijdrovende en kostbare procedures. Ik verwacht niet dat de gemeente bevoegd is dit middels een eenvoudige procedure aan te passen. Informeer bij de gemeente wat er wel en niet mogelijk is en waar je aan moet denken qua tijd en kosten.
Re: Bouwgrond, 2 onder 1 kap of vrijstaande woning
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 29-12-2020 15:42)

Wanneer je hiervoor omgevingsvergunning bouwen aanvraagt, is die meteen ook te zien als je aanvraag voor een ruimtelijke ontheffing. Omdat het nieuwbouw van extra woningen is, zit je echter wel in de zwaarste categorie ontheffingen, en zul je moet een goede ruimtelijke onderbouwing moeten komen waarom die woning daar mag komen. En de gemeente kan dat (onderbouwd natuurlijk) ook weigeren.
Re: Bouwgrond, 2 onder 1 kap of vrijstaande woning
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 29-12-2020 15:44)

Zo'n zware ontheffing (een projectbesluit) heeft een doorlooptijd van 26 weken. Dat is een termijn van orde, wanneer de gemeente er langer over doet heeft dat geen direct gevolg. Ook moet het ontwerpbesluit dan daarna nog eens 6 weken ter inzage voordat het definitief genomen wordt. Wanneer belanghebbenden in die tijd zienswijzen indienen moeten die ook worden behandeld, kost ook weer tijd.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl