Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: mandeligheid en erfgrens bij zonnepanelen
Naam: Dick (datum: 12-12-2020 16:39)

Een aannemer heeft voor de buren zonnepanelen geplaatst waarbij op het schuine dak het hart van de onderliggende mandelige muur als grens is genomen. De kadastrale en juridische erfgrens echter loop niet gelijk aan de mandel1ge muur zodat de zonnepanelen nu voor een deel over de erfgrens zijn geplaatst. Dit is vanaf de openbare weg ook duidelijk zichtbaar. Dit levert nadeel op bij de verkoop van onze woning. Wat gaat in dit geval vr, de mandelige muur of de erfgrens?
Reageer
Re: mandeligheid en erfgrens bij zonnepanelen
Naam:
Thomas (datum: 12-12-2020 16:48)

Het is me niet helemaal duidelijk. Maar op een mandelige muur is ook uw toestemming nodig, En bij plaatsing op uw perceel ook.

Re: mandeligheid en erfgrens bij zonnepanelen
Naam:
Jack , van SenS (datum: 16-12-2020 09:23)

De vraag/het probleem is me niet helemaal duidelijk. Ik vermoed dat je bedoelt dat in plattegrond de mandelige muur schuin wegloopt (niet haaks op gevel oid) en de zonnepanelen op het hellende dak daarboven als recht vlak dus ergens door de kadastrale grens steken.

Als de mandelige muur niet op de kadastrale grens staat, dan is er al veel langer iets mis. Dat geldt niet alleen mbt de zonnepanelen.

Re: mandeligheid en erfgrens bij zonnepanelen
Naam:
Leon (datum: 16-12-2020 09:50)

Vreemde situatie inderdaad (zo klinkt het althans, wellicht is het in de praktijk heel logisch). Kern van het probleem is volgens mij dat de kadastrale grenzen niet meer kloppen. De juridische erfgrens zal m.i. altijd leidend zijn, mits deze juist is bepaald natuurlijk (bijvoorbeeld doordat deze voldoet aan de voorwaarden rondom verjaring). Klassiek gevalletje van de Rijdende Rechter: buurman A gaat uit van het kadaster, buurman B gaat uit van de plek van de schutting. En 'uiteraard' hebben ze allebei op hun eigen manier gelijk. Het lijkt me zaak dat je dit eerst eenduidig in beeld hebt en dat de buren daar ook kennis van hebben, voor zover dat nog niet het geval is. Vervolgens kun je gaan kijken waar die panelen (hadden moeten) liggen. Indien je bewering rondom de erfgrens juist is kan ik me zo voorstellen dat de buren die panelen weer op eigen kosten moeten aanpassen, maar ik heb hier ook sterk het vermoeden dat men dan niet op de hoogte is van de juiste erfgrens. (Ik zou het persoonlijk niet in mijn hoofd halen om PV-panelen op het dak van de buurman te laten leggen).
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl