Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Dakopbouw contra bestemmingsplan.
Naam: P Kuin, van Taxi Snelweg (datum: 10-12-2020 02:00)

In het geldende bestemmingsplan staat duidelijk dat er tegen ons appartementengebouw geen dakopbouw mag worden geplaatst. Nu heeft de gemeente plotseling de buren daarvoor wel toestemming gegeven. Kan dit zomaar? Mogen zij zonder onze toestemming onze muur gebruiken? Mag de gemeente besluiten nemen tegen het bestemmingsplan? Wij gaan in ieder geval bezwaar maken als appartement eigenaren (VVE) en individueel.
Reageer
Re: Dakopbouw contra bestemmingsplan.
Naam:
Thomas (datum: 10-12-2020 08:36)

“In het geldende bestemmingsplan staat duidelijk dat er tegen ons appartementengebouw geen dakopbouw mag worden geplaatst. Nu heeft de gemeente plotseling de buren daarvoor wel toestemming gegeven. (1)Kan dit zomaar? (2)Mogen zij zonder onze toestemming onze muur gebruiken? (3)Mag de gemeente besluiten nemen tegen het bestemmingsplan? (4)Wij gaan in ieder geval bezwaar maken als appartement eigenaren (VVE) en individueel”

1. Nee. Bij de beoordeling van de aanvraag omgevingsvergunning wordt o.a. getoetst aan het bestemmingsplan. Indien dit niet voldoet, kan beoordeelt of ervan kan worden afgeweken. Dan moet de gemeente alle relevante belangen meewegen.

2. Nee.

3. Zie onder 1.

4. Waarvan akte. Wellicht is overleg met de bouwer en gemeente constructiever. Heeft u eigenlijk al overleg gehad met de vergunninghouder?

Re: Dakopbouw contra bestemmingsplan.
Naam:
pino (datum: 10-12-2020 16:17)

ik betwijfel of dat het echt zo duidelijk in het bestemmingsplan staat

De gemeente is het bevoegd gezag i.z. het bestemmingsplan en kunnen afwijken van het huidige palen als daarvoor redenen zijn. vanzelfsprekend hebben belanghebbende de mogelijkheid om hier bezwaar tegen te maken.

Niemand mag aan u eigendom komen zonder u toestemming.
de gemeente mag een bouwplan hier echter niet op toetsen.
Dat dienen de eigenaren onderling te regelen als er geen toestemming is dient de uitbreiding zelfstandig te worden gerealiseerd

Re: Dakopbouw contra bestemmingsplan.
Naam:
P Kuin , van Taxi Snelweg (datum: 13-12-2020 00:26)

In het bestemmingsplan 2006 staat duidelijk dat dakopbouwen kunnen worden gerealiseerd waarvan uitgezonderd de zogenaamde atriumwoningen van architect Peterse en de woningen die direct aansluiten op de poortgebouwen. Bestemmingsplan 2018 is van tafel, er wordt een geheel nieuwe gemaakt. Ook bij de koop is gezegd dat er aansluitend op het poortgebouw geen dak opbouw geplaatst mag worden.
Mijn huis zit in een hoek waardoor de achterkant (tuinkant) Door twee muren twee verdiepingen dicht staat. Ons huis heeft een vide om genoeg daglicht naar binnen te krijgen. Door de dakopbouw zou dit nog meer verminderen. De leefruimte moet van de tuinkant komen want de voorzijden heeft zeer kleine ramen vanwege een drukke doorgaande weg. Burg. Roelstraat.
Waarom kan een ambtenaar zomaar lak hebben aan het bestemmingsplan?
Waar kan ik een goede advocaat vinden om dit geval aan te vechten. Ik heb ook een klacht ingediend bij de ombudsman metropool Amsterdam, maar die doet pas iets wanneer de bezwaar procedure is afgerond.

Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl