Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Celvormige onderverdeling
Naam: Henk van Koppen, van AAB NL (datum: 02-12-2020 11:18)

"Ik heb een NEN 6060 compartiment met hierin een celvormige onderverdeling. Zie ook het bijgevoegde bestand. Grenzend aan de celvormige onderverdeling is een technische ruimte (geen verbrandingstoestellen) aanwezig. Hierin bevinden zich silo's en overige installaties. Deze ruimte is niet bedoeld voor het verblijven van personen. Wel is er een vluchtdeur tussen de celvormige onderverdeling en deze ruimte zodat men op tijd buiten kan komen in geval van brand (vluchtdeur in de zijgevel van de technische ruimte). Tussen de technische ruimte en de bedrijfsruimte bevindt zich een wand met een deur. Alle ruimtes hebben als gebruiksfunctie 'lichte industrie'.

Hoort de technische ruimte ook bij de celvormige onderverdeling? Zo ja, draagt deze ruimte ook bij aan de celvormige gebruiksoppervlakte?"

Bijlage: 000200-201201-HK-CGO.pdf Reageer
Re: Celvormige onderverdeling
Naam:
Jack , van SenS (datum: 07-12-2020 14:32)

Wat zouden de voordelen dan wel nadelen voor jouw berekening zijn, met de ene dan wel de andere optie?


Re: Celvormige onderverdeling
Naam:
Henk van Koppen , van AAB NL (datum: 09-12-2020 13:47)

Als de technische ruimte bij de celvormige gebruiksoppervlakte hoort, dan komt deze boven de 1.000 mē (i.p.v. 500 mē) en moet ik een brandwerende scheiding realiseren van 60 minuten i.p.v. 30 minuten. Dat heeft zowel uitvoerings- als kostentechnisch nogal wat gevolgen.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl