Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Verkeerde adres en kadastrale gegevens op bouwvergunning
Naam: Nico (datum: 30-11-2020 18:07)

Goedendag,

Wat zijn de gevolgen voor geldigheid van een een omgevingsvergunning indien er op de bevestiging van de gemeente en de publicatie het verkeerde adres, verkeerd huisnummer en verkeerde kadastrale gegevens vermeld staan?
De vermelde gegevens zijn van het hoofdkantoor en niet van de lokatie uit de BAG waarop gebouwd wordt. Kan dit eenvoudig hersteld worden?

In afwachting van reactie.

Met vriendelijke groet,

Nico
Reageer
Re: Verkeerde adres en kadastrale gegevens op bouwvergunning
Naam:
Spock (datum: 01-12-2020 09:10)

Gaat het om de gegevens van de aanvrager of om het adres waarop gebouwd moet gaan worden? Als het om het laatste gaat, dan is de bouwvergunning voor een verkeerd adres aangevraagd en verleend (vreemd)? Neem in ieder geval contact op met de gemeente.
Re: Verkeerde adres en kadastrale gegevens op bouwvergunning
Naam:
Jack , van SenS (datum: 01-12-2020 09:25)

Check vooraf ook even wat er is ingevuld op het aanvraagformulier. Als dat corrects is kun je in ieder geval uitsluiten dat het daar is misgegaan.
Re: Verkeerde adres en kadastrale gegevens op bouwvergunning
Naam:
Nico (datum: 01-12-2020 12:21)

Het gaat om het perceel waarop gebouwd is. Ik heb controle BAG gedaan waarop de bebouwing staat aangegeven. IK heb inzage gehad bij de gemeente en hier zat in het vergunning dossier geen bij behorende tekening en aanvraag die in overeenstemming is met huidige bebouwing. Vermoelijk is vergunning aangevraagd op aangrensend pand tevens hoofd kantoor. Waarop een andere straatnaam, en ander huisnummer en andere kadastrale gegevens heeft!
Re: Verkeerde adres en kadastrale gegevens op bouwvergunning
Naam:
J. Bolte , van BJH Safety Services (datum: 01-12-2020 12:49)

Als het bouwvolume in de BAG staat opgenomen, en het ook een huisnummer heeft gekregen, is dat in ieder geval goed gegaan. De BAG gebruikt brondocumenten zoals bijvoorbeeld een bouwvergunning om haar plattegronden in te vullen. Er is dus blijkbaar vergunning verleend voor het bouwen op die plek. Als je op sites zoals bijvoorbeeld bagviewer.kadaster.nl op de link 'brondocument' klikt bij de kopjes pand of huisnummer, dan krijg je te zien wat voor bron ze daarvoor gebruikt hebben.

Locatie-aanduiding in de aanvraag kan soms ook tricky zijn, wanneer je nog geen kadastraal perceel hebt vastgesteld. Je kunt het dacht ik ook op coorinaten doen, maar dat heb ik in mijn carriere nog nooit voorbij zien komen.

Als onderdeel van de aanvraag moet er een situatieschets zijn aangeleverd waarop staat waar het gebouw komt, en hoe het is gelegen ten opzichte van perceelsgrenzen.
Re: Verkeerde adres en kadastrale gegevens op bouwvergunning
Naam:
pino (datum: 01-12-2020 13:22)

Die kunnen ernstig zijn.
bij een onjuiste publicatie is bij het tot stand komen van de vergunning een procedure fout gemaakt.

Ik adviseer u contact op te nemen met de gemeente om dit te herstellen.
mocht het u eigen fout zijn dan kan het zo zijn dat u aanvullende leges moet betalen.Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl