Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Ontvluchting woongebouw niet besloten galerij
Naam: Marleen (datum: 26-11-2020 14:37)

Hallo,

Ik heb een een woongebouw (zie bijlage) 3 bouwlagen. 1ste en 2de bouwlaag bevatten 5 appartementen welke uitkomen op een niet besloten galerij die gaat naar een besloten trappenhuis.

Mijn vraag: je kan maar in 1 richting vluchten dus je moet langs andere beweegbare constructie onderdelen van andere woningen vluchten.
Mag dit, of is artikel 2.104 lid 2 hier ook van toepassing? Of is dit artikel enkel van toepassing bij een besloten galerij.

Moeten de beweegbare constructie onderdelen en gevel brandwerend en zelfsluitend zijn waar langs gevlucht wordt?

In afwachting van jullie reactie.

Bijlage: ontvluchting woongebouw.pdf Reageer
Re: Ontvluchting woongebouw niet besloten galerij
Naam:
Jack , van SenS (datum: 27-11-2020 09:33)

Je voldoet niet aan BB art.2.104 lid 2: "... de vluchtroute voert niet langs een beweegbaar constructieonderdeel van een andere woonfunctie dan de woonfunctie waarin de vluchtroute begint". Dat staat los van zelfsluitendheid (wat overigens bij een raam in de praktijk m.i. niet wenselijk is).

Bovendien ook niet echt praktisch dat de galerij / vluchtroute tevens als dakterras wordt aangemerkt. Daar zullen in de VvE nadere afspraken over gemaakt moeten worden.
Re: Ontvluchting woongebouw niet besloten galerij
Naam:
Jack , van SenS (datum: 27-11-2020 09:38)

Zie ook de toelichting bij art.2.104:
"... Corridor- of galerijwoningen met één vluchtroute/trappenhuis zijn daarom alleen mogelijk indien de vluchtroute niet langs een voordeur of te openen raam van een ander appartement voert. ..."
Re: Ontvluchting woongebouw niet besloten galerij
Naam:
Frank , van adviesbureau (datum: 27-11-2020 10:35)

Weet je zeker dat de galerij een niet besloten ruimte is, zoals bedoeld in art. 2.107 lid 12? Zie ook de toelichting op lid 12.

Als ik kijk naar de tekening, lijkt mij de diepte van de galerij groter dan 1,8 m, loodrecht op de gevel. Dan is er wat extra rekenwerk (rookafvoer, warmteontwikkeling) nodig om te beoordelen of de galerij niet besloten is.
Re: Ontvluchting woongebouw niet besloten galerij
Naam:
Marleen (datum: 27-11-2020 12:03)

Dank voor de info! Ik ga ermee verder.
Re: Ontvluchting woongebouw niet besloten galerij
Naam:
Jack , van SenS (datum: 27-11-2020 15:49)

Besloten of niet besloten maakt in dit geval niet uit. Je passeert te openen ramen en deuren van andere woning en dat mag niet als er maar één vluchtweg is.


Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl