Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Privacy balkon
Naam: Yael (datum: 14-11-2020 20:18)

Hoi,
Ik ben een huurder met een probleem. Mijn appartement op de 2e etage bestaat uit een binnenruimte en een deel relatief grote buitenruimte. Het pand naast mij heeft geen buitenruimte en loopt zodoende door langs mijn terras. De wand die langs mijn buitenruimte loopt is hun keuken en daar zit een kantelraam in. Ik heb hier nooit last van gehad maar sinds een paar maanden wonen er nieuwe mensen die de godganse dag (letterlijk van de ochtend tot minimaal 12 uur 's nachts) in de keuken staan te roken, met elkaar op een erg luid niveau discussiŽren en soms ook ruzieŽn, en gezamelijk telefoongesprekken op de speakerstand houden. Ik heb hier erg last van en helaas houden ze na meermaals aanspreken geen rekening en schreeuwen ze tegen mij. Ik voel me ook wat onveilig aangezien zij vanuit dat raam zo mijn terras op kunnen stappen, waar ik voorheen in de zomer mijn deur nog wel open liet voelt dat nu heel onprettig. Nu heb ik me wat ingelezen en aangezien dit raam enkel en alleen op mijn privťruimte uitkijkt zou dit officieel niet mogen tenzij de eigenaar hier toestemming voor heeft gekregen of het verjaard is. Ik vraag me een paar dingen af: Hoe kom ik hier achter?
In het geval van toestemming of verjaring: kan ik dan als huurder een schutting voor dat raam neerzetten (op mijn eigen grond) om mijn eigen privacy te beschermen? Of geldt dan dat dat pas 2 meter verder mag (wat dus geen zin heeft want dan staat er gewoon een plank in het midden van mijn balkon).
De mensen die naast mij wonen zijn ook huurders en hun huisbaas is een huisjesmelker. Ik denk niet dat die zich al te graag zal laten opdragen het raam dicht te maken en ik weet ook niet of ik dat Łberhaupt kan vragen als huurder. Ik neem eigenlijk het liefst het heft in eigen handen door er gewoon wat voor te plaatsen maar ik wil ook geen geld uitgeven en moeite doen voor iets waarvan zo gevorderd kan worden dat het weer weg moet.
Alvast bedankt voor de hulp
Reageer
Re: Privacy balkon
Naam:
Yael (datum: 14-11-2020 21:34)

Ik bedenk mij overigens dat de vorige eigenaar van mijn pand een goedgekeurde bouwvergunning bij de gemeente had liggen om van mijn verdieping een dubbele bovenwoning te maken en dus van de huidige buitenruimte een binnenruimte maken en er nog een verdieping op te plaatsen. Betekent dit dan dat als er daar een muur gebouwd zou worden, ik er ook een schutting neer zou kunnen zetten, en er dus geen sprake is die op 2 meter afstand zou moeten?
Re: Privacy balkon
Naam:
pino (datum: 15-11-2020 09:02)

Vervelend

vraag eerst een na bij jouw huisbaas.
kan best zijn dat die toestemming er inderdaad legt voor jouw dakterras gelden net zo goed die eisen mischien hebben ze samen een deal gemaakt


vergunningen worden niet getoetst op dit soort zaken.
Als je er bij de aanvraag zelf geen rekening mee houd heb je in principe een niet uitvoerbare vergunning aangevraagd.

Re: Privacy balkon
Naam:
Yael (datum: 15-11-2020 21:53)

Dank voor je reactie! Ik ben ondertussen al 2 huisbazen verder dus ik hoop dat ze dat ergens hebben staan.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl