Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Gedeeltelijke gevelisolatie
Naam: Vraag (datum: 20-10-2020 14:30)

Ik wil een aantal kamers (oa keuken) in mijn huis renoveren. Bij deze muren wil Ik dan meteen gevelisolatie toepassen. Is het erg als dit maar gedeeltelijk is en dus niet de hele schil binnen (Bv woonkamer niet)? Kan dit kwaad? Qua vocht etc? Of geldt hier, iets is beter dan niets?
Reageer
Re: Gedeeltelijke gevelisolatie
Naam:
ron (datum: 20-10-2020 15:25)

iets is inderdaad beter dan niets. HEt is wel noodzakelijk dat u op de juiste wijze isoleert. anders kunnen er inderdaad andere problemen ontstaan . UIt uw vraag blijkt dit niet. bijvoorbeeld voorzetwanden binnen? gevelisolatie op de gevel, spouwisolatie d.mv. korrels of schuim,.

En de opbouw van de huidige muur is hierbij van wezenlijk belang.
Re: Gedeeltelijke gevelisolatie
Naam:
Vraag (datum: 20-10-2020 15:33)

Hartelijk dank voor uw snelle reactie!
Sowieso laat ik de spouwmuur van het hele huis vullen. Maar bv. in de keuken zitten nu nog tegels die ik ga verwijderen en daarna kan ik er net zo makkelijk een nieuwe voorzetwand met isolatie voor plaatsen (liefst zo min mogelijk ruimteverlies). Weet u in dit geval waar ik rekening mee moet houden qua vocht? Bv met folie, aan welke kant?
Re: Gedeeltelijke gevelisolatie
Naam:
Michiel Meinema (datum: 21-10-2020 09:55)

dampremmer aan binnenzijde, dampopen folie aan buiten zijde.
Al ben ik het niet overtuigd dat het veel zin heeft om gedeeltelijk te isoleren. De warmte zoekt weg van minste weerstand. En hoewel het enige reductie geeft op het energieverlies is dit effect marginaal. Daarnaast vergroot je de kans op vochtproblemen in het ongeisoleerde deel van de gevel omdat daar nu een grotere overgang van warm naar koud is, condensatie in de constructie.
Het kan allemaal wel goed uitgevoerd worden door een specialist maar waarom niet alles isoleren?
Re: Gedeeltelijke gevelisolatie
Naam:
Leon (datum: 21-10-2020 10:52)

Zoals ik het lees wordt alles ge´soleerd (spouw vullen), maar wordt er plaatselijk aanvullend gewerkt met een ge´soleerde voorzetwand. Begrijp ik dat goed?
Re: Gedeeltelijke gevelisolatie
Naam:
Vraag (datum: 24-10-2020 11:37)

Dag Leon, dat klopt inderdaad! Kan dit zonder dat er problemen ontstaan?
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl