Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Pad loopt vol regenwater
Naam: Plantinga (datum: 27-09-2020 16:50)

Ons achterpad loopt vol met slecht weer. Nu is het zo dat op kadaster alles direct aansluit op elkaar, dus het pad is verdeeld in ca.12 woningen( en is op kadaster ook niet apart vermeld)
Na onderzoek is gebleken dat het op te lossen is maar best kostbaar. Kan ik de buren verplichten mee te betalen voor hun deel.?
Reageer
Re: Pad loopt vol regenwater
Naam:
Leon (datum: 28-09-2020 08:32)

Als het goed is heb je bij de koopovereenkomst ook een document met daarin de erfdienstbaarheid (recht van overpad) gekregen. Als het goed is staat daarin vermeld hoe om te gaan met onderhoud van het pad. Over het algemeen worden kosten verdeelt op basis van de eigendomsverhoudingen. Simpel gezegd: iedereen betaalt z'n eigen stukje van het pad.
Re: Pad loopt vol regenwater
Naam:
Jack , van SenS (datum: 29-09-2020 09:30)

Idealiter zou je dit gezamenlijk moeten oplossen. Maar in de praktijk blijkt dat vaak lastig. Het ene perceel kan er meer last van ondervinden dan het andere. Dus zal die buur zich afvragen waarom er meebetaald moet worden aan 'jouw' probleem. Maar als jij het oplost, en twee percelen verder ontstaan het probleem opnieuw dan wordt jij er mogelijk op aangekeken.

Probeer het iig met alle eigenaren te bespreken en op te lossen. Maak duidelijk dat het probleem zich nu bij jou kan voordoen, maar volgend jaar bij een ander.


Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl