Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Fundering
Naam: Jac Berkx (datum: 14-09-2020 15:31)

Goedenmiddag,
Op de fundering van een oude poort is een nieuwe poort geplaatst. De poer van 50x50x70 cm is tegen de fundering van de buren ooit eens gestort. Nu eist mijn buurman dat de poort afgebroken moet worden en de fundering, geheel op eigen erf, eruit gehaald moet worden. Poort is nu elektisch en geeft geen contact geluid.Daarbij zijn de staanders 1 cm van de muur van de buren geplaatst. Wat nu????
Reageer
Re: Fundering
Naam:
A (datum: 14-09-2020 19:59)

Wat is dan de reden dat hij weg moet? In principe mag je doen op eigen grond wat je wilt zolang je het eigendom van je buren niet be´nvloed. Steekt er soms meer achter?
Re: Fundering
Naam:
Jac Berkx (datum: 14-09-2020 23:51)

Wij hebben ons huis gekocht waar een procedure op lag voor niet juiste afwatering tussen ons en de buurman. Nu wij dit profecioneel hebben laten uitvoeren wil hij weer een nieuwe procedure starten omdat de fundering in het verleden tegen zijn muur is gestort. Hij procedeert met toevoeging dus kost hem weinig. Hij zal ook nooit ophouden.Re: Fundering
Naam:
pino (datum: 15-09-2020 08:01)

dan valt er niet veel anders te doen dan wachten op de brief van zijn advocaat

Re: Fundering
Naam:
Leon (datum: 15-09-2020 08:38)

Lijkt me ook. Iedereen kan wel iets eisen, ergens recht op hebben is heel wat anders. En funderingen koppelen is niet ongebruikelijk (bij tweekappers en rijwoningen doen we niet anders...). Lijkt er op dat er meer achter zit hier, en dat die fundering maar een willekeurig middel is.
Re: Fundering
Naam:
Jack , van SenS (datum: 15-09-2020 08:54)

Wellicht speelde er meer met de vorige bewoner?

Nodig de buurman 'ns uit voor 'n bak koffie en vraag wat volgens hem het probleem is met de fundering. Misschien dat 'n frisse start de 'kou wat uit de lucht haalt'. Dan heb jij je in ieder geval van je goede kant laten zien.
Re: Fundering
Naam:
Jac Berkx (datum: 15-09-2020 12:55)

Helaas is een kop koffie drinken niet meer mogelijk. Deze man zoekt achter iedere oplossing een probleem. Procederen is volgens mij zijn hobby. Maar de betonnen poer ligt geheel op mijn erf. En contact geluid is nihil. Zijn advocaat schrijf dat door de poer tegen zijn fundering is gestort dit tegen de wet is.... maar is dat ook zo???
Re: Fundering
Naam:
pino (datum: 15-09-2020 20:48)

Er is geen wet die dat verbied .
je mag je erf tot het randje gebruiken.
als je wilt dat je buren los blijven is er maar 1 oplossing en dat is zelf een stukje van de erfgrens afblijven.

Ik raad je echter af om zelf antwoordt te geven.
Schakel gelijk hulp in.

Re: Fundering
Naam:
Jac Berkx (datum: 15-09-2020 22:28)

Pino,
Hartelijk dank voor je advies. Je hebt mij enorm geholpen.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl