Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Aanbouw buren
Naam: A van Sliedrecht (datum: 27-08-2020 15:04)

Onze buren hebben een aanbouw geplaatst. We hebben een nieuwbouwwoning waar we gelijk een aanbouw hebben meegenomen. Mijn buren kwamen vlak voor oplevering met het idee mijn buitenmuur te slopen, zodat hij zijn binnenmuur kon laten doorlopen. Onze buitenmuur staat over de erfgrens. Wij hebben hier geen toestemming voor gegeven.
Nu heeft hij een aanbouw geplaatst oo eigen fundering en onze buitenmuur is nu zijn binnenmuur. Voor ons zover geen probleem. Hij zou alleen een loodflap in onze muur frezen voor zijn dakaansluiting.
Nu wil het geval dat het dak even hoog is dus dat gaat niet meer op. Geprobeerd te vragen hoe hij dit oplost. Hier geen antwoord op gekregen. Had ik niks mee te maken want het is op zijn grond. Nu heeft het zo gedaan door zijn dakbedekking ( epm ) tegen ons boeiboord teplakken net onder onze zinkenkraal. Hierdoor kan ik dus gee onderhoud meer plegen aan het boeiboord. Mijn vraag is mag dit zonder mijn toestemming en zonder enig overleg en wat zijn de gevolligen voor onze aanbouw.
Reageer
Re: Aanbouw buren
Naam:
pino (datum: 27-08-2020 19:49)

Wat staat hierover in u koopcontract?

Re: Aanbouw buren
Naam:
A van Sliedrecht (datum: 27-08-2020 22:29)

Dat hij die muur niet mag afbreken en hooguit tot half de steen mag verankeren. Over het dak kan ik niets vinden vandaar mijn vraag. Wat betreft de muur is hij overal vrij gebleven. Alleen de aansluiten de het dak ben ik niet blij mee. Kan nu nl geen onderhoud meer plegen aan mijn boeiboord.
Re: Aanbouw buren
Naam:
Tom (datum: 28-08-2020 08:07)

Als uw buitenmuur zijn binnenmuur is zou ik daar ook niet zo vrolijk van worden geluidstechnisch...

Eigenlijk is hier maar een goede oplossing voor en dat is uw buitenmuur verwijderen en een ankerloze spouwmuur er van maken.
Re: Aanbouw buren
Naam:
pino (datum: 28-08-2020 13:12)

dat hangt er maar helemaal vanaf
vaak zet men de woning scheidende muur door met een extra jasje dan is de situatie bij de uitbouw beter dan de rest van de woning

technisch was het beter geweest om hem het boeiboord helemaal te laten verwijderen en een nette overgang te laten maken op dak maar dat heb je hem zelf onmogelijk gemaakt.

heb je een foto?

als je het boeiboord niet meer ziet is onderhoud niet nodig (je dakhout is ook niet geschilderd)

Re: Aanbouw buren
Naam:
Leon (datum: 28-08-2020 13:38)

Zonder foto is er niet veel te zeggen over de technische oplossing, maar op basis van de beschrijving klinkt het als een technisch correcte oplossing (dakbedekking onder de dakrand is prima, volgens het potdekselprincipe is dat een waterdichte oplossing voor iedereen).

Mosterd na de maaltijd maar wel de realiteit: doordat je eerst geen toestemming verleent om aanpassingen te doen dwing je de buren min of meer om het zelf maar op te lossen. Dat hebben ze nu gedaan. Dat men het er verder niet meer over wil hebben is eigenlijk de eigen bal die nu teruggekaatst wordt. Het punt ten aanzien van onderhoud aan de boei snap ik niet zo, daar is niks meer aan te onderhouden.
Re: Aanbouw buren
Naam:
Leon (datum: 28-08-2020 13:40)

Aanvullend: dat extra jasje om de bestaande buitengevel, daar geloof ik niet zo in. Bestaande buitenblad slopen en er een ankerloze wand voor terugplaatsen was technisch de beste oplossing geweest. Maar dat heb je zelf al geblokkeerd door sloop niet toe te staan.
Re: Aanbouw buren
Naam:
pino (datum: 28-08-2020 15:31)

Toch kan ik een aantal grote ontwikkelaars die het altijd zo doen.

Denk maar eens na over de technische voordelen en de flexibiliteit die dit bied naar je klant als er een aantal huizen nog niet gelijk verkocht zijn.Re: Aanbouw buren
Naam:
A van Sliedrecht (datum: 28-08-2020 16:55)

We hebben de keus niet te slopen gemaakt op advies van de notaris, aannemer, vereniging eigenhuis en bouw waarborg. En aangezien de vorderingen bij de bouw en manier van bouwen zijn we blij geen toestemming te hebben gegeven. Buurman maakt eerst binnen alles af zoals stucen, schilderen en houtenvloer leggen en gaat daarna alles water dichtmaken. Heb zelf niet zoveel bouwkennis, maat zou zelf eerst waterdicht maken. Maar bedankt voor jullie antwoord. Ben iig een stukje wijzer geworden.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl